Escoltar

L'obra J. B. Sancho. Compositor pioner de Califòrnia, d'Edicions UIB, rep el premi Norman Neuerburg Award, dels Estats Units

El llibre J. B. Sancho. Compositor pioner de Califòrnia, d'Edicions UIB, coordinat per Antoni Pizà amb la col·laboració de Craig H. Russell, William J. Summers i Antoni Gili, ha guanyat el Norman Neuerburg Award, que atorga anualment des de 1999 la Historical Society of Southern California (HSSC) a un estudi destacat sobre la història de Califòrnia.

La cerimònia de la concessió del premi tindrà lloc a Los Angeles en una data encara per determinar, entre juliol i agost.

Joan Baptista Sancho (Artà, Mallorca, 1772 o 1776 – missió de San Antonio, Califòrnia, 1830) va ser un dels introductors a Califòrnia dels estils de música religiosa vigents a Europa al segle XVIII (cant pla, polifonia sacra, òpera i música instrumental amb baix continu). El 1803 va arribar a Mèxic des de la seva Mallorca natal i, el 1804, es va establir a la seva missió, San Antonio, on va romandre fins que morí. Sancho va ser un dels redactors d'un curiós interrogatori on s'informava sobre les condicions de vida dels nadius californians i s'exposaven detalls sobre els seus costums socials, la flora autòctona i la seva música. També va fer recopilacions del lèxic de les llengües natives de Califòrnia. Com a compositor, la Misa en sol i la Misa de los ángeles són les seves millors obres. El llibre, trilingüe català, castellà, anglès, s'acompanya d'un CD d'àudio amb fragments de les seves obres musicals.

Documents relacionats

Data de publicació: 19/03/2009