Escoltar

Dona sang: el Repte 500 torna a la UIB

El Banc de Sang i la UIB volen arribar a les 500 donacions entre els dies 18 i 22 de març  

El Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (BSTIB) i la Universitat de les Illes Balears han organitzat una campanya intensiva de donació de sang entre la comunitat universitària amb l'objectiu d'arribar a 500 donacions en cinc dies. Aquesta campanya s'emmarca en la VI Setmana Saludable i Sostenible de la UIB.

Amb el lema «Repte 500: a la UIB, junts, millor», ambdues institucions pretenen desafiar, provocar, implicar i conscienciar alumnes, professors i personal del campus universitari que l'única manera d'aconseguir donacions de sang és amb l'altruisme, ja que la substància vital no pot fabricar-se en un laboratori. Així mateix, volen aconseguir més participació demanant que els voluntaris vagin a donar sang acompanyats per compartir aquest moment tan important i fer que l’acte de la donació sigui lúdic i entretingut.

Del 18 al 22 de març l'autobús del Banc de Sang serà present en sis ubicacions i la novetat és que enguany les captacions es faran als vestíbuls dels edificis i també als autobusos del BSTIB. També s'hi incorporen totes les seus de la UIB: Palma, Menorca, Eivissa i Formentera, i Son Espases.

El repte d’aquesta edició de la setmana intensiva és arribar a 500 donacions de sang en cinc dies, una xifra molt ambiciosa i que l’any passat es va estar a punt d’assolir.

Informació

Les persones que vulguin saber les ubicacions i horaris de l'autobús del Banc de Sang podran consultar tota la informació a la pàgina web i a les xarxes socials del BSTIB, de la UIB i de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM).

Amb l'etiqueta #UIBrepte500 es promocionarà l'esdeveniment a través de les xarxes socials i es donarà a conèixer el recompte de les donacions de cada dia.

A més, les pantalles d'informació de la UIB i de SFM també mostraran dades sobre la campanya de donació per facilitar la participació de la població. Cada dia es comunicarà a la comunitat universitària el nombre de captacions acumulades, i es farà a través de les televisions disposades al vestíbul dels edificis del campus. A més, el recompte de les donacions es farà per col·lectius: alumnat, PAS i PDI, la qual cosa afavorirà la motivació i participació.

Dies, horaris i ubicacions

  • Dilluns 18 març: edifici Mateu Orfila i Rotger, de 10 a 19 hores. Seu de la UIB a Menorca (Can Salort, Alaior), de 17.30 a 21 hores.
  • Dimarts 19 març: edificis Guillem Cifre de Colonya i Arxiduc Lluís Salvador (Escola d’Hoteleria), de 10 a 19 hores. Seu de la UIB a Eivissa i Formentera, de 17 a 21 hores.
  • Dimecres 20 març: edifici Ramon Llull, de 10 a 19 hores.
  • Dijous 21 març: edifici Gaspar Melchor de Jovellanos, de 10 a 19 hores. Son Espases (punt fix a Consultes Externes), per als estudiants de la Facultat de Medicina, de 8.30 a 15 hores.
  • Divendres 22 de març: edifici Beatriu de Pinós, de 10 a 15 hores.

El curs passat, gràcies a les campanyes impulsades per la UIB, com foren el #Repte 500 i el Repte5.000 d’àmbit estatal, es va batre el rècord de donacions dels darrers vint anys, amb un total de 732.

Des de 1998, s’han aconseguit 10.628 donacions de sang a la UIB i 3.849 persones n’han donat per primera vegada a la UIB.

És necessària la implicació del col·lectiu universitari, ja que representa el futur de la donació de sang i és l’exemple per a d’altres. Els darrers cursos la tendència ha millorat de manera espectacular (vegeu la taula de l’evolució de les donacions a la UIB des de l’any 1998).

Hem de recordar que es necessiten 200 donacions de sang cada dia per cobrir la demanda a les Illes Balears. La sang no es pot fabricar i tan sols es pot obtenir d’altres persones mitjançant donacions. Per això, els donants tenen un paper essencial.

Notícies relacionades

Data de publicació: 19/03/2019