Escoltar

La UIB organitza la VI Setmana Saludable i Sostenible

Comença la VI Setmana Saludable a la UIB 

Atenció als mitjans
Dia: dilluns, 18 de març de 2019
Hora: 10 hores
Lloc: espai exterior situat entre la llibreria i la Unitat d'Atenció a l'Alumne 

La inauguració de la VI Setmana Saludable i Sostenible tindrà lloc el dilluns, 18 de març, a les 10 hores. Durant l’acte es lliuraran els premis del Concurs d’Idees Campus Saludable i es presentaran les activitats de la setmana i del Repte 500. A continuació, tindrà lloc una acció de la campanya Trepitja l’Estigma, a càrrec de la Taula per la Sida, que consisteix a fer una pintada sensibilitzadora al pas de vianants que hi ha entre els edificis Guillem Cifre de Colonya i Anselm Turmeda.

Hi assistiran el vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable, Antoni Aguiló, el gerent de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears, Ismael Gutiérrez, la directora de l’Oficina d'Universitat Saludable i Sostenible, Sonia Martínez, i en representació de la Taula per la Sida, Marga Vidal, de l'associació Siloé, Marta Morales, de l'Associació de Lluita Anti-Sida de les Illes Balears (ALAS) i, Lluís Ramis, de l'associació Creu Roja Joventut. 

Durant la setmana del 18 al 22 de març, el campus de la UIB acollirà una vuitantena d’activitats i de tallers amb els quals es pretén conscienciar la comunitat educativa (alumnat, professorat i personal d’administració i serveis) de la importància d’incorporar hàbits saludables i sostenibles en el dia a dia.

A més, tota la setmana, i en col·laboració amb la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears, es farà la segona edició del Repte 500 per aconseguir 500 donacions de sang en una acció conjunta al campus de Palma, a la Facultat de Medicina de l'Hospital Son Espases i a les seus universitàries de Menorca i Eivissa i Formentera. Diàriament, a través dels televisors que hi ha instal·lats als edificis del campus i de les xarxes socials, es comunicarà el nombre de donacions fetes aquella jornada.

Així mateix, tota la setmana es facilitarà l’accés gratuït a les instal·lacions esportives de CampusEsport (activitats dirigides no incloses) i es repartirà fruita a les consergeries dels edificis de la UIB, incloses les seus de Menorca i Eivissa i Formentera.

Aquesta setmana saludable forma part d'una línia estratègica institucional denominada Campus Saludable i Sostenible, impulsat pel Vicerectorat de Campus, Cooperació i Universitat Saludable, que es va implantar fa sis anys. La programació desenvolupa dues línies de treball. Una és la saludable, a través del compromís vers la salut i el benestar, i desenvolupant el potencial que té la UIB com a agent promotor de salut a la comunitat autònoma de les Illes Balears. I l’altra és la sostenible, que mira d’incorporar objectius i determinar accions de millora ambiental i de promoció d’actituds ambientalment adequades en tots els àmbits en els quals és present la UIB.

Una universitat saludable és la que incorpora la promoció de la salut al projecte educatiu i laboral, amb la finalitat de facilitar el desenvolupament humà i millorar la qualitat de vida dels qui hi estudien o treballen i, a més a més, formar-los perquè actuïn com a models o promotors de conductes saludables. Una universitat saludable és aquella que incorpora la promoció de la salut al seu projecte educatiu i laboral amb les famílies, en els futurs entorns laborals i a la societat en general. 

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 18/03/2019

Data de publicació: 14/03/2019