La Unió Europea premia un projecte d’inclusió social amb participació del GICAFE de la UIB

El projecte Erasmus+ A Ball for All, a Goal for Inclusion ha estat guardonat amb el premi #BeInclusive EU Sports Awards en la categoria Inspiring Change

 

El projecte Erasmus+ A Ball for All, a Goal for Inclusion, en el qual participa el Grup d’Investigació en Ciències de l’Activitat Física i Esportiva (GICAFE) de la Universitat de les Illes Balears, ha estat guardonat per la Unió Europea amb el premi #BeInclusive EU sports Awards en la categoria Inspiring Change.

El guardó s’ha atorgat a l’ONG grega Orama Neon Youthorama, impulsora i coordinadora d’aquest projecte d’inclusió social dels nins i joves amb discapacitats visuals mitjançant la pràctica d'activitats esportives amb una pilota sonora de futbol. Aquesta entitat va inventar una pilota de so lleuger en el marc d’un projecte de recerca anterior. Aquesta pilota no està a la venda, sinó que es distribueix de franc.

Els investigadors de la UIB Alexandre Garcia Mas i Xavier Ponseti Verdaguer, professors del Departament de Psicologia i del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques, respectivament, juntament amb investigadors de les altres institucions de Xipre, Grècia, Turquia i el Regne Unit que participen en el projecte, han desenvolupat les aplicacions perquè els centres escolars puguin oferir més activitats inclusives per als alumnes amb discapacitat visual.

El mes d’octubre de 2021, els representants de l’ONG Orama Neon Youthorama Elias Mastoras, Bàrbara Doumanidu i Alexandros Charmpis varen impartir a la UIB un curs formatiu per a docents de l’àrea d’Educació Física de la UIB i dels centres d’educació primària de Mallorca que participen en el projecte. També varen ser rebuts pel Rector de la UIB, doctor Jaume Carot, i per la directora del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques, doctora, Francesca Comas.

El projecte A Goal for Inclusion és finançat per la Comissió Europea a través del programa Erasmus+, i té el suport del Ministeri d’Educació de Grècia i de la UEFA Foundation for Children, entre d’altres.

Notícies relacionades

Data de publicació: Fri May 06 11:47:00 CEST 2022