Una pilota sonora per a la inclusió

La UIB participa en un projecte europeu que té com a objectiu desenvolupar eines que afavoreixin la inclusió dels alumnes amb discapacitat visual mitjançant el joc amb pilotes sonores 

El Grup d’Investigació en Ciències de l’Activitat Física i Esportiva (GICAFE) de la Universitat de les Illes Balears participa en el projecte Erasmus+ A Goal for Inclusion, una iniciativa que té com a objectiu desenvolupar eines innovadores que afavoreixin la inclusió dels nins i joves amb discapacitats visuals mitjançant la pràctica d'activitats esportives amb una pilota sonora de futbol.

Els doctors Alexandre Garcia Mas i Xavier Ponseti Verdaguer, professors del Departament de Psicologia i del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques, respectivament, han fet recentment una estada a la seu del projecte, a Tessalònica (Grècia). La participació de la UIB en aquest projecte se centrarà en la formació dels mestres i alumnes que vulguin prendre part en aquesta iniciativa.

L’ONG Youthorama (Grècia), coordinadora del projecte A Goal for Inclusion, va inventar una pilota de so lleuger en el marc d’un projecte de recerca anterior. Aquesta pilota no està a la venda, sinó que es distribueix de franc. Ara, els investigadors de la UIB, juntament amb les altres institucions de Xipre, Grècia, Turquia i el Regne Unit que participen en el projecte, desenvoluparan les aplicacions perquè els centres escolars puguin oferir més activitats inclusives per als alumnes amb discapacitat visual.

El projecte A Goal for Inclusion és finançat per la Comissió Europea a través del programa Erasmus+, i té el suport del Ministeri d’Educació de Grècia i de la UEFA Foundation for Children, entre d’altres.  

Data de publicació: 13/07/2021