Pilotes sonores per a la inclusió d’alumnes amb discapacitat visual

La UIB i l’ONG Youthorama reparteixen 200 pilotes als centres que han participat en un curs formatiu del projecte A Goal for Inclusion 

La Universitat de les Illes Balears ha acollit, els dies 25 i 26 d’octubre, un curs formatiu per a docents de l’àrea d’Educació Física de la UIB i de centres d’educació primària de Mallorca, en el marc del projecte Erasmus+ A Goal for Inclusion, que té com a objectiu desenvolupar eines que afavoreixin la inclusió dels alumnes amb discapacitat visual mitjançant el joc amb pilotes sonores.

En la sessió final del curs, l’ONG Youthorama (Grècia), entitat coordinadora del projecte, ha lliurat 200 pilotes sonores als centres participants perquè puguin implementar la pràctica d’activitats esportives que afavoreixen la inclusió de nins i joves amb discapacitats visuals, com ara el futbol per a cecs. A l’acte, hi han intervingut el Rector de la UIB, doctor Jaume Carot; la directora del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques, doctora Francesca Comas; i el director de Youthurama, Elias Mastoras.

L’ONG Youthorama (Grècia) va inventar una pilota de so lleuger en el marc d’un projecte de recerca anterior. Aquesta pilota no està a la venda, sinó que la reparteixen de franc.

La UIB participa en el projecte A Goal for Inclusion a través del Grup d’Investigació en Ciències de l’Activitat Física i Esportiva (GICAFE), que s’encarrega de la formació dels mestres i alumnes. El curs de formació l’ha impartit Alexandros Charmpis i Barbara Doumanidou, de Youthorama, i els doctors Alexandre Garcia Mas i Xavier Ponseti Verdaguer, professors del Departament de Psicologia i del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques de la UIB, respectivament.

El projecte A Goal for Inclusion està finançat per la Comissió Europea a través del programa Erasmus+, i té el suport del Ministeri d’Educació de Grècia i de la UEFA Foundation for Children, entre d’altres.

Notícies relacionades

Data de publicació: 26/10/2021