Escoltar

Voluntariat de Pel·lícula: cicle de cinema a la fresca a Ca n'Oleo

L'OCDS projectarà tres pel·lícules sobre ecologisme, els moviments migratoris i la lluita contra el tràfic de dones i nines amb finalitat d'explotació sexual 

Dia: els dijous 13 i 20 de setembre i 4 d'octubre de 2018
Hora: 20 hores
Lloc: Ca n'Oleo, c/ de l'Almudaina, 4, Palma

L'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat de la Universitat de les Illes Balears enceta el curs amb el cicle de cinema Voluntariat de Pel·lícula, una activitat lúdica amb la qual es volen despertar consciències i reflexionar de manera col·lectiva, amb tres línies temàtiques diferents: l’ecologisme, els moviments migratoris i  la lluita contra el tràfic de dones i nines amb finalitat d’explotació sexual. 

L'objectiu és reflexionar amb entitats que fan feina directa i activa en aquests àmbits per conèixer les dificultats que es troben en el dia a dia. Quins són els reptes de futur? Quina importància té la implicació i la tasca de les persones voluntàries? Què pots fer-hi tu? Cada sessió constarà d'una breu presentació inicial d'algunes de les entitats que treballen en cada temàtica i que formen part del Portal de voluntariat, a continuació es projectarà la pel·lícula, i l’activitat es tancarà amb un debat obert.

Programa

Dia 13 de setembre: Terraferma (2011), dirigida per Emanuele Crialese. Durada: 88 min. Tràiler 

Sinopsi: Terraferma és la història d'una Sicília sense contaminar, fonamentalment habitada per pescadors. Encara que pràcticament no coneixen el turisme, els illencs comencen a canviar de mentalitat en adonar-se del potencial d’aquesta nova indústria. Al mateix temps, s’han d’enfrontar a estrangers sense papers i a una nova llei que els obliga a rebutjar aquells que cerquen ajuda. Aquesta política xoca directament amb la llei del mar, que obliga a rescatar qualsevol persona que es trobi en dificultats.

Entitats participants: Caritas Mallorca, Voluntaris de Monti-sion, Creu Roja Illes Balears

Dia 20 de setembre: Chicas nuevas 24 horas (2015), dirigida per Mabel Lozano. Durada: 70 min. Tràiler 

Sinopsi: Chicas nuevas 24 horas és un documental únic, no només perquè barreja el fals documental amb la investigació a través de cinc països sinó també perquè col·loca el punt de vista en la mirada perversa del gran negoci que significa l’esclavitud sexual. 

Entitats participants: Casal PetitMetges del Món Illes BalearsRegidoria d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics de l'Ajuntament de Palma

Dia 4 d’octubre: Poison Fire (2008). Dirigida per Lars Johansson. Durada: 30 min. Tràiler  

Sinopsi: el delta del Níger és una zona de desastres ambientals després de cinquanta anys d'explotació petroliera. S'ha vessat un milió i mig de tones de petroli cru a les riberes, les granges i els boscs. El gas natural que conté el petroli cru no es recull, sinó que s'ha anat cremant en focs que duraven dies i dies. Aquestes flames produeixen tants de gasos d'efecte hivernacle com 18 milions de cotxes, i emeten substàncies tòxiques i cancerígenes en àrees densament poblades. La corrupció és desenfrenada, la situació d’inseguretat és terrible, la gent es mor. Però l'oli continua fluint.

Entitats participantsAmics de la TerraGOB Mallorca

Data de l'esdeveniment: 13/09/2018

Data de publicació: 07/09/2018