Escoltar

«SmartUIB» estableix aliances per impulsar la formació en ciberseguretat

La Universitat de les Illes Balears, a través d’SmartUIB, ha signat un conveni de col·laboració amb Palo Alto Networks, per formar part del programa Cybersecurity Academy, a través del qual l’empresa tecnològica ofereix formació docent, laboratoris pràctics, currículums modulars i tallafocs virtuals gratuïts per a institucions acadèmiques qualificades. Actualment, més de 370 centres d’educació superior de més de cinquanta països participen en aquest programa de formació en seguretat digital d'última generació.

A partir d’ara, la UIB serà centre acadèmic autoritzat per proporcionar ensenyament a l’aula i formació tècnica relacionada amb els productes de maquinari i programari que desenvolupa Palo Alto Networks, especialment en matèria de ciberseguretat.

Amb la signatura del conveni per part del rector de la UIB, el doctor Llorenç Huguet, i del senyor Arkadiusz Kotowski, en representació de l’empresa, es formalitza la col·laboració que ja desenvolupaven SmartUIB i Palo Alto Networks, que impulsen conjuntament el programa Mallorca Cyber Talent Development, una iniciativa que vol fomentar el desenvolupament de talent en ciberseguretat i tecnologia amb l’objectiu de cobrir la demanda creixent de professionals de seguretat digital a les Illes Balears.

Com a part d’aquesta iniciativa, el febrer ja es va impartir el primer curs de formació, adreçat a estudiants de la UIB, professionals d’empreses i personal de l’Administració pública de les Illes Balears, vinculats a l’àmbit de la ciberseguretat.

Des de la direcció de l’SmartUIB, el professor Bartomeu Serra, catedràtic de Ciències de la Computació i Intel·ligència Artificial, es valora molt positivament que la UIB estigui certificada com a Cybersecurity Academy, i destaca que un dels principals atractius de la iniciativa és apostar per la formació en ciberseguretat dels estudiants i els professionals de les Illes. 

Data de publicació: 11/03/2019