Escoltar

Premi Ramon Llull 2019 per a la doctora Catalina Cantarellas

La doctora en Història, Catalina Cantarellas Camps, catedràtica d’Història de l’Art per la Universitat de les Illes Balears, ha estat guardonada amb el Premi Ramon Llull que concedeix el Govern de les Illes Balears, en reconeixement a una trajectòria professional vinculada a l’estudi de l’art mallorquí contemporani i a la protecció del patrimoni cultural.

Cantarellas, vinculada a la Universitat de les Illes Balears des dels anys setanta, ha exercit la docència i dut a terme una prolífica activitat investigadora. Els seus àmbits de recerca principals han estat la història de l’art —i, sobretot, la seqüència dels segles XIX i XX— i la protecció del patrimoni cultural, camps en els quals ha desenvolupat diversos projectes subvencionats pel Ministeri d’Educació i Ciència.

Forma part del comitè de redacció de nombroses revistes de l’Estat espanyol, ha dirigit més de quinze tesis doctorals i ha exercit diversos càrrecs de gestió i representació, tant en l’àmbit universitari com en el local i estatal.

És autora, entre d’altres, dels treballs El vidre a Mallorca entre els segles XIV i XVIII (2009), La pintura a les Balears en el segle XIX (2005), L’univers artístic de Miquel Barceló (2003), El moble a les Illes Balears, segles XIII-XIX (1994), La Roqueta: una indústria ceràmica a Mallorca (1897-1918) (1994), o L’arquitectura mallorquina des de la Il·lustració a la Restauració (1981).

El Consell de Govern va aprovar, el dia 15 de febrer, l’acord pel qual es concedeixen els premis Ramon Llull de l’any 2019. Aquesta distinció té per objecte honorar i distingir, de manera individual o col·lectiva, les persones físiques o jurídiques que han destacat a les Illes Balears pels serveis prestats en els àmbits cultural, esportiu, jurídic, empresarial, cívic, humanitari, de la recerca, de l’ensenyament i lingüístic. Els premis es lliuraran el pròxim 28 de febrer, coincidint amb els actes de commemoració del Dia de les Illes Balears. 

Notícia relacionada

 

Data de publicació: 19/02/2019