Escoltar

La doctora Catalina Cantarellas rebrà la Medalla d'Honor de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià de les Illes Balears

Dia: dimecres, 13 de març de 2019
Hora: 19 hores
Lloc: sala d’actes de la Conselleria de Salut, c/ de Can Campaner, 4, Palma 

La doctora en Història, Catalina Cantarellas Camps, catedràtica d’Història de l’Art per la Universitat de les Illes Balears, rebrà la Medalla d'Honor de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià de les Illes Balears, per la seva rellevància en el camp de les arts. Fins ara, la Reial Acadèmia l’ha concedida a Joan Pons, Agustí Villaronga, Rafael Moneo, Rafel Tur Costa i Erwin Bechtold.

La professora Cantarellas, vinculada a la Universitat de les Illes Balears des dels anys setanta, ha exercit la docència i dut a terme una prolífica activitat investigadora. Els seus àmbits de recerca principals han estat la història de l’art —i, sobretot, la seqüència dels segles XIX i XX— i la protecció del patrimoni cultural, camps en els quals ha desenvolupat diversos projectes subvencionats pel Ministeri d’Educació i Ciència.

Forma part del comitè de redacció de nombroses revistes de l’Estat espanyol, ha dirigit més de quinze tesis doctorals i ha exercit diversos càrrecs de gestió i representació, tant en l’àmbit universitari com en el local i estatal.

És autora, entre d’altres, dels treballs El vidre a Mallorca entre els segles XIV i XVIII (2009), La pintura a les Balears en el segle XIX (2005), L’univers artístic de Miquel Barceló (2003), El moble a les Illes Balears, segles XIII-XIX (1994), La Roqueta: una indústria ceràmica a Mallorca (1897-1918) (1994), o L’arquitectura mallorquina des de la Il·lustració a la Restauració (1981).

Fa pocs dies la doctora Cantarellas va ser guardonada amb el Premi Ramon Llull que concedeix el Govern de les Illes Balears, en reconeixement a una trajectòria professional vinculada a l’estudi de l’art mallorquí contemporani i a la protecció del patrimoni cultural. 

Notícia relacionada

Data de l'esdeveniment: 13/03/2019

Data de publicació: 12/03/2019