Escoltar

Parlam sobre Ramon Llull

Cicle de conferències sobre els múltiples vessants de l’autor en el setè centenari de la seva mort

Dies: 17 de febrer, 2 i 16 de març, 6 i 20 d’abril i 4 de maig de 2016
Hora: a les 19 hores
Lloc:
Biblioteca Pública de Palma Can Sales. Plaça de la Porta de Santa Catalina, 24, Palma

Sovint s’ha dit que Ramon Llull és un autor polièdric, atès que es va acostar a totes les branques del saber. Així mateix, ha estat estudiat des de diferents perspectives i ha estat valorat com el gran autor català de l’edat mitjana. Per commemorar el setè centenari de la seva mort, els professors de la Universitat de les Illes Balears, des de diferents branques del saber i des de perspectives diferents, presentaran la figura de Ramon Llull a la societat a través del cicle de conferències Parlam sobre Ramon Llull.

Aquest cicle l’organitza la UIB, amb la col·laboració de la Biblioteca Pública de Palma Can Sales i la Conselleria de Participació, Transparència i Cultura, en el marc de les activitats de l’Any Llull, que commemoren el setè centenari de la mort de Ramon Llull.

Programa

  • Dimecres 17 de febrer: «Ramon Llull o la fascinació pel poder de la paraula», a càrrec de la doctora Maribel Ripoll Perelló, coordinadora de la Càtedra Ramon Llull i comissionada de l'Any Llull del Govern de les Illes Balears.
  • Dimecres 2 de març: «Ramon Llull: viatger universal», a càrrec del doctor Antoni Ginard Bujosa, professor del Departament de Geografia.
  • Dimecres 16 de març: «Ramon Llull i el lul·lisme modern», a càrrec del doctor Rafel Ramis Barceló, professor del Departament de Dret Públic.
  • Dimecres 6 d'abril: «Per què un missioner ha d’anar a la universitat? Ramon Llull i el seu paper en la construcció del sistema universitari a Europa», a càrrec del doctor Antoni Bordoy Fernández, professor del Departament de Filosofia i Treball Social.
  • Dimecres 20 d'abril: «Ramon Llull: més enllà del misticisme», a càrrec del doctor Llorenç Valverde Garcia, professor del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica.
  • Dimecres 4 de maig: «Les polèmiques a favor i en contra de Ramon Llull a Mallorca (segles XIV-XVIII)», a càrrec del doctor Gabriel Ensenyat Pujol, professor del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General.

Data de l'esdeveniment: 17/02/2016

Data de publicació: 01/02/2016