Escoltar

L'edifici Antoni Maria Alcover i Sureda, seleccionat per als premis FAD d'Arquitectura 2015

L’edifici Antoni Maria Alcover i Sureda, que acull el Centre d’Estudis de Postgrau de la UIB i l’Escola de Doctorat, ha estat entre les propostes seleccionades dins els Premis FAD (Foment de les Arts i del Disseny) d’Arquitectura 2015.

Els arquitectes de l’edifici són Antoni Barceló i Bàrbara Balanzó (UTE Barceló Balanzó Arquitectes + PmMt + TdB Arquitectura).

«El Foment de les Arts Decoratives va crear, el 1958, els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, impulsats per l’arquitecte Oriol Bohigas. Volien reconèixer els fruits d’una incipient arquitectura contemporània.

»Des de llavors, els Premis FAD han anat guardonant any rere any les millors obres de l’arquitectura barcelonina, catalana i ibèrica. I ho han fet amb independència, constància i superant tota mena de dificultats, fins a convertir-se en els premis més antics d’Europa —i possiblement del món— i en uns dels més prestigiosos».

L’edifici

L’edifici es va inaugurar el mes de juliol de 2014. Es tracta d’una construcció destinada a ubicar-hi una unitat d’investigació de la UIB, l’Escola de Doctorat, incloent-hi els laboratoris de recerca, sales multiusos, despatxos per a investigadors i espais administratius relacionats amb els estudis de doctorat i màster.

L’edifici es va construir en el marc del programa INNOCAMPUS, del Ministeri d’Economia i Competitivitat.

Notícia relacionada

Data de publicació: 24/07/2015