Escoltar

L'alta comissionada d'Espanya per a l'Agenda 2030 visita la UIB

Impartirà la conferència «L'Agenda 2030, al centre de les polítiques públiques» en el marc de l'acte inaugural del Màster en Gestió de Polítiques Públiques. Retransmissió en directe a CanalUIB.

Dia: el dimarts 13 de novembre de 2018
Hora: 18 hores,
Lloc: aula de graus d'Economia de l'edifici Gaspar Melchor Jovellanos (campus universitari)

L’alta comissionada per a l’Agenda 2030 a Espanya, senyora Cristina Gallach, visitarà el dimarts 13 de novembre la Universitat de les Illes Balears i mantindrà una reunió institucional amb el rector, doctor Llorenç Huguet. Aquesta visita coincideix amb la participació de la senyora Gallach com a ponent principal en la inauguració del Màster en Gestió de Polítiques Públiques, on oferirà una conferència oberta sota el títol «L’Agenda 2030, al centre de les polítiques públiques».

El Govern espanyol va crear aquesta figura per primera vegada el passat mes de juny, amb l’objectiu de coordinar l’agenda internacional de les Nacions Unides per reduir la pobresa i la desigualtat i supervisar l’adopció efectiva de les mesures compromeses per al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. Es tracta d’un organisme que depèn directament del president del Govern.

Cristina Gallach és l'única dona espanyola que ha estat en llocs de rellevància en les tres grans organitzacions internacionals: la UE, l'ONU i l'OTAN. L’alta comissionada va ser secretària general adjunta de les Nacions Unides i directora d'Informació i Comunicació amb Javier Solana al capdavant de l'OTAN i de la prefectura de l'Alt Comissionat de la Política Exterior i de Seguretat de la Unió Europea durant els últims vint anys. És llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (1982) i alta funcionària de la Unió Europea, amb una dilatada experiència professional en el camp de la comunicació, les relacions internacionals, la seguretat, la defensa i les polítiques de desenvolupament.

L'Agenda 2030 va ser adoptada per unanimitat per 193 Estats membres de les Nacions Unides el setembre de 2015. La nova Agenda recull 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), 169 metes, 232 indicadors centrats en la persona, el planeta, la prosperitat, la pau i les aliances, els mitjans per a la seva implementació i el mecanisme de seguiment i revisió a escala nacional, regional i global. La UIB també ha adquirit un compromís institucional amb la implementació de l’Agenda 2030 per a la transformació social i el desenvolupament humà sostenible per a TFG i TFM de la UIB.

Aquest esdeveniment s'emmarca en la cerimònia inaugural del Màster en Gestió de Polítiques Públiques. Títol propi de la UIB (66 ECTS), que ofereix UIBTalent Formació Avançada amb la col·laboració de la Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques del GOIB i del Consell de Mallorca, amb l’objectiu introduir i consolidar l’especialització en la gestió de les polítiques públiques i continuar millorant la prestació dels serveis públics a les Illes Balears. 

Data de l'esdeveniment: 13/11/2018

Data de publicació: 09/11/2018