La segona temporada de la sèrie «Universo sostenible» s'ha emès a La 2 de TVE i ha comptat amb la participació de la UIB

Prop d'una trentena d'universitats, en col·laboració amb la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia del Ministeri de Ciència i Innovació, han coproduït aquesta sèrie audiovisual que exposa les principals línies de recerca sobre temes d'interès social.

Els 13 capítols de la segona temporada han estat emesos en el marc del programa La aventura del saber, a La 2 de TVE, i han volgut aprofundir en la transmissió a la ciutadania d'un coneixement rigorós de la realitat.
CRUE Universitats Espanyoles i TVE ja treballen en la tercera temporada d'aquest projecte transmèdia, que s'emetrà a final d’any

Ha acabat l’emissió televisiva de la segona temporada de la sèrie «Universo sostenible» a La 2 de TVE, durant el programa La aventura del saber. Per a aquesta etapa, ha comptat amb la col·laboració de 29 universitats –a través de les pàgines web de cada una poden visionar-se els 13 capítols– i s'ha pretès que científics i experts expliquin de manera senzilla recerques clau relacionades amb els avenços tecnològics que tindran un impacte important en un futur immediat. Per a la realització de la sèrie també ha estat molt important la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, del Ministeri de Ciència i Innovació.

La sèrie va ser presentada als mitjans en un acte al Centre Cultural La Nau, de la Universitat de València, el dia 7 d'octubre. Hi assistiren Francisco Mora, vicepresident de CRUE Universitats Espanyoles; Paloma Domingo, directora general de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT); M. Vicenta Mestre, Rectora de la Universitat de València; i el productor executiu del programa de TVE La aventura del saber, Javier González. Tots varen destacar la importància de la tasca de divulgació científica d'aquesta iniciativa, que sorgí després de la gratificant experiència de la sèrie «La universidad responde» i que ha aconseguit donar una imatge d'universitat pròxima, útil i connectada amb les necessitats de la societat.

Amb el programa La aventura del saber, del qual hores d’ara preparen la tercera temporada, han volgut aprofundir en la transmissió a la ciutadania d'un coneixement rigorós de la realitat, perquè sigui més crítica i responsable en les seves decisions. D'altra banda, aquest nou projecte transmèdia ha permès que els investigadors coneguin la reacció dels ciutadans davant les seves propostes científiques.

En aquesta segona temporada s'han emès 13 capítols: Es necesario vacunarse? (emès el 9 d'octubre), Es necesario conocer la prehistoria? (emès el 16 d'octubre), Ciudadania Digital? (emès el 23 d'octubre), Qué son los e-sport? (emès el 30 d'octubre), Acabará la tecnología con la creatividad? (emès el 6 de novembre), Afectará la tecnología al trabajo? (emès el 13 de novembre), Qué es la economía colaborativa? (emès el 20 de novembre), Porqué conservar el mundo rural? (emès el 27 de novembre), Qué estudia la economía? (emès el 4 de desembre), Qué aporta la tecnologia a la educación? (emès l'11 de desembre), Cómo se lucha contra las enfermedades tropicales? (emès el 18 de desembre), Cómo podemos mejorar nuestra salud? (emès el 8 de gener), Qué impacto tienen las migraciones? (emès el 15 de gener).

El projecte és el resultat d'una coproducció dels serveis d'audiovisuals i les unitats de comunicació científica de 28 universitats pertanyents a la CRUE Universitats Espanyoles i un institut de recerca: Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat de Cantàbria, Universitat de Castella-la Manxa, Universitat Catòlica de Múrcia, Universitat de Còrdova, Universitat Europea, Universitat d'Extremadura, Universitat de Granada, Universitat de les Illes Balears, Universitat Internacional d'Andalusia, Universitat Internacional Menéndez Pelayo, Universitat de la Laguna, Universitat de Màlaga, Universitat Miguel Hernández d'Elx, Universitat de Lleó, Universitat de Múrcia, Universitat Nacional d'Educació a Distància UNED, Universitat Politècnica de Cartagena, Universitat Politècnica de Madrid, Universitat Politècnica de València, Universitat de Salamanca, Universitat de Santiago de Compostel·la, Universitat de Sevilla, Universitat de València, Universitat de Valladolid, Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, Universitat de Vigo, Universitat a Distància de Madrid, Universitat de Saragossa i l'Institut Tecnològic ITER Tenerife 2030.

La iniciativa ha estat coordinada pel Taller d'Audiovisuals de la Universitat de València, que n’ha desenvolupat el disseny del format audiovisual i n’ha fet la producció executiva. Actualment, ja treballa en la tercera temporada, que es començarà a emetre a final de 2020.

Data de publicació: Fri Jan 31 10:55:00 CET 2020

« Torna enrere   -  Arxiu de notícies