Escoltar

«La guerra no és un joc»: conferència del fotoperiodista Gervasio Sánchez

El prestigiós reporter gràfic, especialitzat en conflictes bèl·lics, reflexionarà sobre la importància del periodisme responsable 

Dia: dimarts, 9 de febrer de 2016
Hora: 19 hores
Lloc: aula 9 de Sa Riera, c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma  

El periodista i fotògraf Gervasio Sánchez impartirà la conferència «La guerra no és un joc», en la qual reflexionarà sobre la importància de realitzar un periodisme responsable.

Conegut per la seva trajectòria com a fotoperiodista especialitzat en conflictes bèl·lics i a mostrar la realitat de les societats menys afavorides, Gervasio Sánchez relatarà la recerca de l'equilibri necessari entre la representació del dolor i la dignitat humana.

Aquesta jornada de reflexió ens permetrà establir un debat al voltant de la responsabilitat social del periodisme i observar, sempre que aquest es realitzi des d’un punt de vista responsable, si pot contribuir a una societat més justa i solidària. Es tracta de conèixer i aprendre com la comunicació pot ser una eina de transformació social.

El treball de Gervasio Sánchez ha estat reconegut amb nombrosos guardons, entre els quals el premi Cirilo Rodríguez (1996), el premi de Drets Humans de Periodista de l’Associació Pro Drets Humans d’Espanya (1997), el premi Ortega y Gasset de Periodisme en categoria gràfica (2008), el premi Internacional de Periodisme Rei d’Espanya (2009) i el premi Nacional de Fotografia (2009). A més, la UNESCO el va nomenar Enviat Especial de la UNESCO per la Pau (1998).

Aquesta activitat l’organitza l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat i l'entitat Enginyeria Sense Fronteres.  

Data de l'esdeveniment: 09/02/2016

Data de publicació: 29/01/2016