Escoltar

La UIB ocupa la tercera posició en recerca i la quarta en docència entre les universitats públiques de l'Estat, segons l'U-Ranking

L’U-Ranking de la Fundación BBVA i l’IVIE també situa la UIB en la dotzena posició en innovació i desenvolupament tecnològic 

Les Illes Balears són la segona comunitat autònoma de l’Estat en productivitat dels sistemes universitaris públics, només superada per Catalunya i seguida per Cantàbria, el País Valencià, Madrid i Navarra, segons l’U-Ranking de la Fundación BBVA i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE).

La Universitat de les Illes Balears ocupa la cinquena posició del rànquing global de les universitats publiques espanyoles segons la seva productivitat. A més, gràcies a la seva activitat docent i investigadora, la UIB ocupa la tercera posició del rànquing en recerca, segons l’U-Ranking. Segons aquesta mateixa classificació, la UIB ocupa la quarta posició en docència i la dotzena en innovació i desenvolupament tecnològic d’un total de 48 universitats públiques. 

gràfic

Quant al volum de resultats, un índex que no té en compte les diferències en la mida de les universitats, la UIB ha millorat la seva posició en el rànquing d'universitats i ha pujat de la dissetena posició (2013) a la quinzena (2014). 

L’U-Ranking classifica les universitats en funció del seu volum de resultats i productivitat –tenint en compte l’efecte de la mida diferent de cada universitat– i segons la seva activitat docent, investigadora i d’innovació i desenvolupament tecnològic. Per elaborar els rànquings d’aquest projecte s’han seleccionat variables que representen els recursos captats –per exemple, els recursos competitius per a recerca–, la producció –com ara la taxa d’èxit dels alumnes o els documents publicats per professor, la qualitat –per exemple, el factor mitjà d’impacte de les publicacions o les patents comercialitzades– i la internacionalització –com ara els alumnes que participen en programes d’intercanvi, les coautories internacionals de publicacions o els fons captats en convocatòries europees de projectes de recerca. 

Notícia relacionada

Documents relacionats

Data de publicació: 15/05/2014