Escoltar

La UIB, l'IdISBa i l'AECC duran a terme accions conjuntes per al foment i la promoció de la recerca científica a les Illes Balears

Patricia Gómez, Llorenç Huguet i Javier Cortés signen un conveni de col·laboració que permetrà l'execució de projectes de recerca relacionats amb la malaltia del càncer 

La consellera de Salut, Patricia Gómez, en representació de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa); el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet; i el president de l'Associació Espanyola contra el Càncer de les Illes Balears (AECC), Javier Cortés, han signat un conveni marc de col·laboració per a la realització de projectes i activitats destinats al foment i a la promoció de la recerca científica.

La signatura d'aquest acord permetrà establir sinergies de col·laboració entre l'AECC, l'IdISBa i la UIB per a l'execució de projectes relacionats amb la investigació en càncer en aquesta comunitat autònoma.

Patricia Gómez ha agraït el compromís, la implicació i la col·laboració constant de l'Associació Espanyola contra el Càncer en la seva lluita per millorar la qualitat de vida dels malalts. Així mateix, ha destacat la importància de continuar sumant sinergies amb la Universitat de les Illes Balears per potenciar les activitats de recerca en salut al territori balear. «El Govern de les Illes Balears ha fet una aposta ferma per la recerca, per la investigació i la innovació en salut augmentant el pressupost més d'un 60 per cent aquests tres anys i exercint polítiques que ja ens permeten atreure i retenir talent a la nostra comunitat. Perquè tenim molt clar que sense investigació no hi ha avenç», ha expressat.

Per la seva banda, Llorenç Huguet, ha manifestat el seu agraïment per la signatura d’aquest conveni, perquè permetrà donar més visibilitat a la recerca científica i a la feina que en aquest àmbit desenvolupa la Universitat, i més concretament l'Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut (IUNICS). Així mateix, el rector ha insistit en la importància de continuar fomentant la investigació i en la necessitat que es millori el percentatge del PIB que es dedica a recerca, molt per davall de la mitjana europea.

Finalment, Javier Cortés ha assenyalat que per a l’Associació «suposa un privilegi subscriure aquesta col·laboració en matèria d’investigació, que, juntament amb la prevenció i promoció de la salut, amb els projectes d’educació a infants i joves i la nostra feina de suport als malalts de càncer, és un dels nostres objectius fonamentals».

La col·laboració entre les entitats s'estendrà inicialment a una línia d'actuació basada en la realització d'accions per acostar la ciència i la recerca a la societat, per difondre la importància dels avenços científics en salut i l'impacte que suposen per a l'ésser humà.

Addicionalment, l'acord estableix un marc que permetrà la signatura de convenis específics per a la realització de projectes d'investigació en diverses línies de recerca, així com el desenvolupament de treballs de fi de màster i tesis doctorals relacionades amb la malaltia.

El conveni permetrà establir fórmules adequades de cooperació entre l'AECC, l'IdISBa i la UIB —on s'emmarca l'Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut (IUNICS)— per aprofitar més bé els recursos propis destinats a projectes que fomentin la recerca científica biomèdica a les Illes Balears. 

Data de publicació: 21/06/2018