Escoltar

La UIB i el Rotary Club signen un acord de col·laboració en matèria de voluntariat

Dia: dijous, 22 de maig de 2014
Hora: 9 hores
Lloc: Son Lledó, campus universitari, Palma  
 

La senyora Graciela Waen Herrendorf, governadora 2013-14 del Rotary districte 2203, en nom de tots els clubs Rotary de les Illes Balears, i el Rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet, han signat un acord de col·laboració per desenvolupar accions en l’àmbit del voluntariat.

Rotary Club és una associació sense ànim de guany, que té com a missió fomentar la comprensió internacional mitjançant el servei humanitari i intercanvis educatius i culturals. Les seves activitats tenen per objecte estimular i fomentar l’ideal de servei, amb especial atenció al desenvolupament del coneixement mutu com a ocasió per servir en els camps de la vida privada, pública i professional.

Rotary Club podrà integrar voluntariat universitari en la realització de tasques de voluntariat en diferents departaments o serveis de la seva organització i en coordinarà la supervisió i el seguiment amb els responsables.

La Universitat de les Illes Balears, mitjançant el programa de Voluntariat, pretén contribuir a la formació en els valors de la solidaritat, la tolerància, la convivència, la llibertat, la justícia i la sostenibilitat entre els membres de la comunitat universitària.

El Rector, doctor Llorenç Huguet,  i el vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable, doctor Antoni Aguiló, han agraït la col·laboració amb el Club Rotary, pel fet que és una manera d’implicar els joves en tasques de voluntariat, i han destacat la bona relació amb el Rotary Club.

La governadora ha dit que és indispensable fer feina amb els joves universitaris i treballar valors com la generositat. Ha destacat que actualment hi ha més d’1.200.000 membres dels Rotary a tot el món, i hi ha deu universitats que tenen projectes i convenis amb aquests clubs.

Un conveni amb el Rotary Club de Palma Juníper Serra

De fet, la UIB té un conveni signat amb el Rotary Club de Palma Juníper Serra des de l’any 2010 per a la concessió d’un premi i tres accèssits als millors treballs de recerca sobre la figura de Juníper Serra, per a estudiants de la UIB.

A l’acte d’avui també hi han assistit el senyor Francesc Rosés de Querol, delegat del governador 2013-14, Rotary, a les Illes Balears; la senyora Pilar Maldonado, representant del Rotary Club de Palma Juníper Serra; el senyor Joan Nadal, tècnic i responsable de l’àrea de Voluntariat de l’OCDS; i la coordinadora de l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat de la UIB, senyora Ruth Escribano.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 22/05/2014

Data de publicació: 21/05/2014