Escoltar

La Fundació Bancària la Caixa col·labora en la coproducció de la sèrie d'animació «Ramon Llull»

L'entitat aporta 60.000 euros per fer possible aquest projecte audiovisual per donar a conèixer la figura del savi mallorquí entre els estudiants de primària i secundària 

El Rector de la Universitat de les Illes Balears, doctor Llorenç Huguet, i la directora territorial de les Balears de CaixaBank, senyora Maria Alsina, han signat dos convenis de col·laboració que fan possible la col·laboració de la Fundació Bancària la Caixa en la coproducció de la sèrie d'animació Ramon Llull.

Mitjançant aquests convenis, la Fundació Bancària la Caixa aportarà un total de 60.000 euros al projecte audiovisual impulsat per la Unitat d'Animació i Tecnologies Audiovisuals LADAT de la UIB, que té com a objectiu divulgar la figura de Ramon Llull entre els estudiants de primària i secundària.

A l'acte hi han assistit el director del centre d'institucions de CaixaBank, senyor Hilari Llabrés; el director de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears, senyor Luis Vegas; el director de l'Oficina de Transferència de Resultats d'Investigació (OTRI) i Projectes de la FUEIB, senyor Antoni Morro; i la senyora Mercedes Montes de Oca, de la unitat LADAT.

Una sèrie per als més joves

La sèrie Ramon Llull, constituïda per set capítols de deu minuts, té en compte les característiques del públic infantil i adolescent, i ofereix una imatge atractiva del personatge i una història en la qual el receptor es pot veure identificat fàcilment.

La història està ambientada en la darrera etapa de la vida de Ramon Llull, concretament en la seva darrera estada a Mallorca, l'any 1313. Els protagonistes principals són Ramon Llull, un nin i el seu ca. La inesgotable curiositat i la dolçor del nin fan entendrir Ramon Llull, que explica, com si es tractàs d'un conte, tota la seva vida al nin, talment un padrí al seu net. D'aquesta manera, la sèrie mostra una imatge més propera i humana de Ramon Llull. La figura de l’animal permet introduir certs moments que aconseguiran un nivell més gran d'empatia amb l'espectador.

El llenguatge és planer, s’ha adaptat al català contemporani, i la trama és viva i dinàmica, perquè el públic no es perdi en la complexa retòrica pròpia de la bibliografia lul·liana.

El projecte de la sèrie es va posar en marxa el gener de 2016 amb motiu de la commemoració del setè centenari de la mort de Ramon Llull. Amb l'objectiu d'assegurar el màxim rigor sobre la seva figura, la producció ha estat supervisada per la Càtedra Ramon Llull de la UIB, que també ha col·laborat en l'elaboració del guió.

La sèrie d'animació serà adaptada a la llengua de signes, la qual es podrà triar a través del menú del DVD/Blu-ray corresponent. D’aquesta manera s’aconseguirà que el material s’adapti a les necessitats d’un col·lectiu tan important i moltes vegades oblidat: els sords.

La sèrie, en coproducció amb IB3, té el suport de les entitats col·laboradores següents:

  • Fundació Bancària la Caixa.
  • Conselleria de Cultura, Participació i Esports (Govern de les Illes Balears).
  • Consell de Mallorca.
  • Ajuntament de Palma.
  • Ajuntament de Calvià.
  • Ajuntament d’Algaida.
  • Ajuntament d’Andratx.

Col·laboració entre "la Caixa" i la Universitat

Aquesta col·laboració s'emmarca en l'actuació de la Fundació Bancària la Caixa per donar suport a la tasca de la Universitat de les Illes Balears en diferents àmbits, com són la docència, la investigació i la transferència del coneixement. L'entitat col·labora en diverses iniciatives de la UIB com són la Universitat Oberta per a Majors, el projecte Ciència per a Tothom i diversos programes de suport a alumnes i investigadors.

Notícies relacionades

Data de publicació: 26/04/2018