Escoltar

L'IFISC (CSIC-UIB) organitza el cicle de conferències Explorant les Fronteres entre els Sabers. El sabor de la ciència

Les conferències es duran a terme els dies 8, 15 i 22 de juny al CaixaFòrum de Palma

Dia: 8, 15 i 22 de juny de 2011
Hora: 19.30 hores
Lloc: espai A, CaixaFòrum,
plaça de Weyler, 3, Palma

L'Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC, CSIC-UIB) organitza la quarta edició del cicle de conferències Explorant les Fronteres entre els Sabers, que enguany dedica al sabor de la ciència.

El cicle, que té com a objectiu explorar les fronteres entre les diferents àrees del coneixement i el seu desenvolupament interdisciplinari, per permetre, així, la comprensió de fenòmens complexos, abordarà enguany les relacions entre física, química, gastronomia i neurociència.

Els assistents podran participar en tests científics sobre el gust amarg o la memòria olfactòria, degustar una mel de vi o veure com es treballa en una cuina altament tecnificada amb màquines en les quals es combinen els aparells del laboratori amb els de la cuina més avantguardista.

Programa

 • Dimecres, 8 de juny, a les 19.30 hores, a l’espai A, CaixaFòrum Palma
  Cuinar ciència: matèria comestible sòlida, líquida o gasosa?
  A càrrec del doctor Josep Perelló Palou, professor agregat del Departament de Física Fonamental de la Universitat de Barcelona.
 • Dimecres, 15 de juny, a les 19.30 hores, a l’espai A, CaixaFòrum Palma
  Què s'està cuinant al teu cervell?
  A càrrec del doctor Luis Martínez Otero, doctor en Ciències Biològiques (Neurociència) per la Universitat de Santiago de Compostel·la (1997). Actualment és científic titular del CSIC a l'Institut de Neurociències de la Universitat Miguel Hernández d'Alacant.
 • Dimecres, 22 de juny, a les 19.30 hores, a l’espai A, CaixaFòrum Palma
  La matèria condensada tova i la cuina
  A càrrec del senyor Pere Castells, llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat de Barcelona i responsable del Departament de Recerca Gastronòmica i Científica de la Fundació Alícia (Alimentació i Ciència).

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 08/06/2011

Data de publicació: 07/06/2011