Escoltar

L'Ajuntament d'Eivissa i la UIB signen un conveni de col·laboració

El batlle d'Eivissa, Rafel Ruiz, i el Rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet Rotger, han signat un conveni per desenvolupar programes de col·laboració i d'estudis conjunts en els camps de la docència, formació d'estudiants, divulgació i investigació. A la signatura també hi han assistit el regidor de Promoció Econòmica i Modernització, Aitor Morrás, i el vicerector d'Innovació de la UIB, doctor Jordi Llabrés.

El conveni estableix que la cooperació entre ambdues parts pot incloure intercanvi d'informació i publicacions, realització de seminaris, col·loquis, simposis, estudis d'investigació conjunts, programes de formació i d’activitats educatives conjuntes, visites de membres de la comunitat universitària a centres públics de l'Ajuntament d'Eivissa i la continuació del suport de l'Ajuntament d'Eivissa a les activitats de la Universitat Oberta per a Majors, entre d’altres.

El batlle d'Eivissa, Rafel Ruiz, està satisfet d’aquest acord i ha assenyalat que «volem que la Universitat estigui impregnada de la ciutat d'Eivissa i treballarem amb convenis de col·laboració i amb objectius que per a nosaltres són fonamentals, com ara el medi ambient, la modernització i tota la tecnologia perquè siguem una illa moderna».

Per part seva, el Rector de la UIB, Llorenç Huguet, ha explicat que aquest conveni «obre portes a diferents accions que entusiasmen la Universitat, en particular perquè són sobre innovació. En aquest sentit, ha destacat que la UIB té intenció de col·laborar amb projectes de l'Ajuntament, com ara el Districte 07800, que s’ha presentat a Eivissa i que vol ser un punt de trobada per a empreses, institucions i associacions amb base tecnològica i creativa, i que neix de la iniciativa conjunta de l'Ajuntament d'Eivissa i la Conselleria de Transició Energètica i Serveis Productius, i en el qual col·labora la UIB».

L'acord, que té una validesa mínima de quatre anys, no suposa cap tipus de compromís econòmic inicial, ja que, per a cada projecte que es dugui a terme, se n'indicaran els detalls financers de forma separada i específica.

L'Ajuntament crearà una comissió mixta que s'ocuparà d'aprovar, de prioritzar i avaluar les accions que derivin del desenvolupament d'aquest acord. 

Data de publicació: 30/07/2020