Escoltar

El grup de Sistemes, Robòtica i Visió de la UIB crea un robot aeri per millorar les inspeccions de seguretat en vaixells de gran tonatge

El grup de recerca en Sistemes, Robòtica i Visió de la Universitat de les Illes Balears participa en un projecte europeu per desenvolupar robots per a la inspecció de vaixells de gran tonatge. El projecte Marine Inspection Robotic Assistant System (MINOAS), finançat pel VIIè Programa marc de la Comissió Europea, proposa una nova metodologia d’inspecció d’aquests vaixells mercants, que es basa en la introducció de vehicles robots aeris, submarins i  grimpadors magnètics per millorar la qualitat de les inspeccions, incrementar la seguretat dels inspectors i reduir el temps i el cost de cada inspecció.

Concretament, la participació de l’equip d’investigadors de la UIB en aquest projecte europeu s’ha centrat en el desenvolupament d’un vehicle aeri capaç de proporcionar a l’inspector informació visual sobre l’estat del vaixell de manera ràpida i segura, amb accés a zones remotes. A més, el grup de Sistemes, Robòtica i Visió ha desenvolupat sistemes automàtics de detecció visual de defectes, com ara corrosió i esquerdes, típics de les estructures metàl·liques d’aquests vaixells. Aquests sistemes poden processar, ja sigui en línia o fora de línia, les imatges enviades pel vehicle aeri d’inspecció i per la resta de plataformes robòtiques desenvolupades en el marc del projecte MINOAS com a assistents o eines de suport a disposició de l’inspector. 

Documents relacionats

  • euronews

Data de l'esdeveniment: 03/08/2012

Data de publicació: 03/08/2012