Escoltar

El ciberassetjament entre els joves. La UIB i la Fundació IBIT presenten la Ibitàcola número 4

Dia: divendres, 6 de novembre de 2009
Hora: 12.30 h
Lloc: aula B1 de l’edifici Guillem Cifre de Colonya,
campus universitari, Palma

La Fundació IBIT i la Universitat de les Illes Balears presenten la nova publicació de la col·lecció Ibitàcoles: El ciberassetjament entre els joves. Característiques i impacte del cyberbullying entre l'alumnat d’ESO de les Illes Balears.

Hi assistiran la senyora Pilar Costa, consellera d'Innovació, Interior i Justícia del Govern balear, el senyor Antoni Roig, director de la Fundació IBIT i  la doctora Montserrat Casas, rectora de la Universitat de les Illes Balears. Presentarà l’estudi el doctor Eduard Rigo, catedràtic de la UIB de Psicologia de l'Educació, en representació dels grups de recerca que hi han participat.

L’estudi proporciona dades sobre la incidència, el tipus i les característiques generals del fenomen del ciberassetjament entre l’alumnat d’educació secundària obligatòria de les Illes Balears, amb la intenció de minimitzar riscs associats a l’ús que fan els menors de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

L'equip d’investigadors dels grups de recerca de la UIB que han dut a terme l'estudi, Educació i Ciutadania, i Psicologia del Desenvolupament i Educació, elabora una guia didàctica per facilitar la intervenció educativa en aquest àmbit, que ha de servir d’assessorament a pares, mares, professionals de l'educació i societat en general.

La Ibitàcola número 4 correspon a la línia editorial de la Fundació IBIT, Ibitàcoles, a través de la qual es difonen aspectes relacionats amb el coneixement sobre els usos de les TIC i el camí cap a la societat de la informació i el coneixement en diferents sectors i àmbits socials. S'editen des de l'OBSI, Observatori Balear de la Societat de la Informació.

La Fundació IBIT ha editat aquest llibre en el marc de col·laboració amb la UIB per dur a terme propostes d'alfabetització digital adreçades a fomentar l'ús segur, responsable i educatiu d'Internet entre els ciutadans de les Illes Balears, en especial entre els menors i la gent gran.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 06/11/2009

Data de publicació: 05/11/2009