Escoltar

El Govern i la UIB impulsen l'emprenedoria amb una Càtedra d'Empresa

Per fomentar l'esperit i la vocació innovadora entre els joves estudiants

Donaran suport a noves activitats, cicles formatius, tesis doctorals i projectes de recerca

La Conselleria d'Economia i Competitivitat impulsa una Càtedra d'Empresa per afavorir l'emprenedoria entre els joves estudiants de les Illes Balears. Amb aquest propòsit han signat avui un conveni el conseller Joaquín García i el rector de la Universitat dels Illes Balears (UIB), Llorenç Huguet.

La nova Càtedra d'Empresa ha de fomentar l'esperit i la vocació empresarial. A més, contribuirà a impulsar iniciatives emprenedores i la generació de nous projectes de negoci.

El conveni subscrit avui pretén donar suport igualment a les microempreses i PIME de les Balears, segons estableix el text rubricat.

En virtut de l'acord marc, la Comunitat Autònoma col·laborarà amb la UIB per desenvolupar diferents activitats i impulsar l'emprenedoria en els cicles formatius universitaris. En aquest sentit s'estableixen tres àmbits d'actuació: la recerca; la difusió i transferència de coneixement, així com la formació pròpiament dita.

En l'àmbit de la investigació, la Conselleria d'Economia i Competitivitat i la UIB, preveuen el desenvolupament de projectes de R+D. Donaran suport a la realització de tesis doctorals i impulsaran projectes de recerca competitiva nacional i internacional.

Per a la difusió i transferència de coneixements, el conveni preveu, entre altres iniciatives, dissenyar sistemes innovadors que siguin aplicables al món de l'empresa; mentre que en el camp formatiu es tractarà d'afavorir programes de formació contínua oberts a les petites i mitjanes empreses de les Illes, així com col·laboracions amb programes universitaris de postgrau.

La nova Càtedra d'Empresa de la UIB neix amb el propòsit de seguir aprofundint en la col·laboració de la Comunitat Autònoma amb la Universitat. Tracta d'enfortir vincles ja existents i crear-ne un nou d’específic per a l'emprenedoria i la formació, al qual el Consell de Govern de 27 de juny passat va destinar una subvenció inicial de 30.000 euros.

A la signatura del conveni hi han assistit, a més del conseller Joaquín García i el rector, Llorenç Huguet, la directora general de Comerç i Empresa, Lourdes Cardona, així com el vicerector d'Innovació i Transferència, Jordi Llabrés, i el professor del Departament d'Economia de l'Empresa de la UIB Julio Batle. 

Documents relacionats

Data de publicació: 16/07/2014