Escoltar

El G9 d'Universitats ha presentat l'oferta acadèmica a la China Education Expo, celebrada aquest cap de setmana a Pequín

Representants del Grup es reuneixen amb diverses universitats xineses per estudiar possibilitats futures de col·laboració

El Grup 9 d'Universitats (G9) ha presentat aquest cap de setmana la seva oferta acadèmica de graus i postgraus a la China Education Expo 2011, celebrada a Pequín.

La China Education Expo, l'esdeveniment firal del sector educatiu més important de l'any en el país asiàtic, ha comptat amb el suport de l'Associació Xinesa d'Intercanvi Educatiu i del Ministeri d'Educació del país. Es tracta d'una fira itinerant anual que té lloc en diferents ciutats xineses com Pequín, Xangai, Wuhan, Chengdu o Canton. La més important, però, és la que té lloc a Pequín, que l’any 2010 va rebre 32.000 visitants.

Visita de l'ambaixador d'Espanya

L'ambaixador d'Espanya a la Xina, Eugenio Bregolat, ha visitat l’estand del G-9 i ha pogut conèixer les accions i l’oferta acadèmica de les universitats del Grup. Els representants del G9 han tingut, així mateix, ocasió d'entrevistar-se amb responsables d’universitats xineses per estudiar possibilitats de cooperació futura amb institucions xineses.

Així mateix el G9 ha assistit a la recepció oficial que l'Institut de Comerç Exterior (ICEX) ha celebrat a la seu de l'Instituto Cervantes a la capital xinesa. La trobada ha comptat amb la presència del cònsol d'Espanya a Pequín, Miguel Bauzà, la consellera d'Educació de l'Ambaixada d'Espanya a la Xina, María Fachal; el conseller Econòmic i Comercial de l’ICEX a la Xina, Javier Serra, i la directora de l'Instituto Cervantes, Inmaculada González. Durant la recepció oficial, s'han donat a conèixer les dades més rellevants sobre la creixent presència de l'idioma espanyol en el país asiàtic així com les accions que s'estan impulsant per l'arribada d'un major nombre d'estudiants xinesos a Espanya. Actualment més de 500 mil estudiants xinesos cursen estudis a l'estranger, dels quals 3.500 estudien a Espanya.

Data de publicació: 17/10/2011