Escoltar

Edicions UIB presenta el llibre "Voces desde los márgenes. Mujeres inmigrantes, violencia y cuidadanía en Mallorca - España"

Dia: dimarts, 17 de juliol de 2012
Hora: 20 hores
Lloc: llibreria Literanta,
c/ de Can Fortuny, 4 A, Palma 

Tindrà lloc la presentació del llibre Voces desde lo márgenes. Mujeres inmigrantes, violencia y ciudadanía en Mallorca – España, editat per Edicions UIB. Presentaran el llibre la doctora Marta Fernández, directora de la Càtedra d’Estudis de Violència de Gènere; la senyora Ruth Escribano, coordinadora de l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS) de la UIB; i les autores de l’obra, les senyores Vanesa Vázquez, Marielva Rísquez i Romina Perazzolo.

Voces desde los márgenes revela a partir d'una investigació teòrica-empírica les múltiples opressions que viuen les dones immigrants a Mallorca. Aquest llibre és el resutat d'un treball qualitatiu i etnològic que recupera les veus i les experiències de dones llatinoamericanes i africanes i posa en discussió el concepte de «violència» ampliant-lo cap a les estructures de discriminació de classe i raça al costat del gènere. El feminisme postcolonial com a perspectiva crítica aporta també a aquest llibre una reflexió teòrica i política sobre els límits de la ciutadania occidental i sobre les possibles formes de transformar la condició de subalternitat que viuen les dones immigrants en els marges de la societat actual.

La presentació del llibre s’emmarca en les II Jornades d'Estudis Feministes en Religió: (Des)fent l'epistemologia, (des)construint la religió, descolonitzant l'espai públic, que s’han duit a terme a la UIB del 9 al 12 de juliol de 2012.

El llibre l’edita Edicions UIB. 

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 17/07/2012

Data de publicació: 16/07/2012