Escoltar

Coneixes Odón de Buen?

La UIB acull la presentació del llibre Odón de Buen: Toda una vida, una biografia del fundador de l’oceanografia a l’Estat espanyol 

Dia: dijous, 29 de maig de 2014
Hora: 19.30 hores
Lloc: sala d’actes de Sa Riera, c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma  

Tindrà lloc la presentació del llibre Odón de Buen: Toda una vida, d’Antonio Calvo Roy, periodista científic i president de l’Associació Espanyola de Comunicació Científica. Hi intervindran el Rector de la UIB, doctor Llorenç Huguet, el director general d’Universitats, Recerca i Transferència del Coneixement, senyor Miquel J. Deyà, i el director de l’Institut Espanyol d’Oceanografia, Eduardo Balguerías.

El llibre és una biografia d’Odón de Buen, fundador de l’oceanografia a Espanya i de l’Institut Espanyol d’Oceanografia. Científic d’idees molt avançades per a la seva època, Odón de Buen es va avançar en moltes dècades a conceptes molt recents, com el de sostenibilitat de la pesca i el seu estudi ecosistèmic (i no per espècies aïllades). Personatge interessant i polifacètic, a més de científic molt important en l’àmbit internacional i catedràtic de les universitats de Barcelona i Madrid, Odón de Buen va ser senador i regidor de Barcelona. Tot i ser republicà, lliurepensador i darwinista, va ser amic de Miguel Primo de Rivera i va tenir excel·lents relacions amb Alfons XIII i amb el príncep Albert de Mònaco, la qual cosa li va permetre fundar l’Institut Espanyol d’Oceanografia. Va ser perseguit pel franquisme i va morir a l’exili.  

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 29/05/2014

Data de publicació: 27/05/2014