Escoltar

Cinema d'Autor amb Anna Petrus

Presentarà els curtmetratges Es Llogaret (2006) i L’oblit de l’oli (2009) 

Dia: dijous, 28 de març de 2019
Hora: 20 hores
Lloc: Centre de Cultura Sa Nostra, c/ de la Concepció, 12, Palma 

El cicle Cinema d’Autor, que organitza el Vicerectorat de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries de la UIB a través del Servei d’Activitats Culturals, presenta Es llogaret i L’oblit de l’oli, de la directora menorquina Anna Petrus, que presentarà l’acte i participarà en el col·loqui posterior amb el públic assistent.

S’emetran dos curtmetratges: Es llogaret, 2006 (25') i L'oblit a l'oli, 2009 (28')

Anna Petrus (Menorca, 1978)

Es va llicenciar en Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra i va estudiar cinema als tallers impartits per Víctor Erice i Pedro Costa. L’any 2000 va dirigir el seu primer curtmetratge de ficció, Gínjols grocs, quan són verds, que va ser seleccionat en diversos festivals nacionals. Uns anys més tard, va començar a interessar-se pel gènere documental i l’any 2006 va dirigir el seu primer curt, Es Llogaret, produït per Televisió de Catalunya per al programa «Taller.doc», del Canal 33. Durant el 2009 va dirigir el seu segon documental, titulat L’oblit a l’oli, en què tracta la depredació turística del paisatge de Menorca a través de la pintura del seu avi. Durant el 2010 va finalitzar el curtmetratge experimental 345 segons del meu viatge a Nova York, que fou seleccionat, entre altres festivals nacionals i internacionals, al cicle NewFilmmakers de l’Anthology Film Archives, una institució considerada el bressol del cinema underground novaiorquès. L'any 2011 començà a endinsar-se en el territori de la ficció cinematogràfica i dirigí Trumpet, film amb el qual va poder assistir al Short Film Corner del Festival de Cannes, i que fou seleccionat en certàmens tan rellevants com el Festival de Cinema de Sitges, el FicXixón, Filmets, entre d'altres. L'any 2013 estrenà Aniversari, un nou treball de ficció que fou estrenat al Festival des Films de Montréal i que va recórrer altres festivals, com Zinebi, Abycine, i fou premiat en el Mèdit i en el Filmets. El seu darrer treball de ficció és titula Bohèmia (2018) i ha estat premiat a Nova York i al Festival Most, alhora que ha estat seleccionat en el Festival de Cinema d'Autor de Barcelona, el PNR de Madrid, i l'Spanish London Film Festival, entre tants altres.

Paral·lelament a la seva vessant de creadora, Anna Petrus ha exercit la crítica cinematogràfica en mitjans com Dirigido por, el suplement «Cultura/s», de La Vanguardia, o De Cine, entre d’altres. També ha comissariat esdeveniments com el cicle Cinergies (2008) al CCCB i ha coordinat In Between Days (2009), correspondència filmada entre els cineastes Isaki Lacuesta i Naomi Kawase. És docent de Cinema a la UIC (Universitat Internacional de Catalunya) i al Grau Superior de Realització de l'Àgora Sant Cugat International School. És sòcia fundadora de Dones Visuals, associació de cineastes de Catalunya, i dirigeix Acció Viver, programa d'acompanyament i assessorament de projectes cinematogràfics liderats per dones. 

Data de l'esdeveniment: 28/03/2019

Data de publicació: 25/03/2019