Escoltar

Agraïment als voluntaris del projecte Predimed-Plus-UIB

Acte de reconeixement de la UIB als voluntaris que participen en aquest projecte de recerca que avalua l’efectivitat d’una dieta mediterrània baixa en calories combinada amb activitat física i teràpia conductual per prevenir malalties cardiovasculars  

Dia: dilluns, 18 de desembre de 2017
Hora: 19.30 hores
Lloc: sala d'actes de Son Lledó, campus universitari, Palma 

Tindrà lloc un acte de reconeixement als tres-cents voluntaris que participen en el projecte de recerca Predimed-Plus-UIB. Hi intervindran el director general d’Innovació i Recerca, senyor Josep Lluís Pons; el cardiòleg de l’Hospital Universitari Son Llàtzer i professor associat de la UIB doctor José M. Gámez; la doctora Escarlata Angullo, metgessa d’Atenció Primària del CS Escola Graduada; els voluntaris participants en el projecte senyora Francisca Bolancer i senyor José Luis del Olmo; la dietista del projecte Predimed-Plus senyora Cristina Bouzas; el catedràtic i investigador principal del projecte Predimed-Plus, doctor Josep A. Tur; i el vicerector d'Investigació i Internacionalització de la UIB, doctor Jaume Carot.

Predimed-Plus

El grup de recerca en Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu de la Universitat de les Illes Balears participa, juntament amb investigadors dels serveis de Cardiologia i Medicina Interna de l’Hospital Universitari Son Llàtzer, del Servei d’Anàlisis Clíniques de l’Hospital Universitari Son Espases, de l’Hospital de Manacor i de centres d’Atenció Primària de Mallorca, en el projecte de recerca Predimed-Plus. Aquesta iniciativa té com a objectiu comparar l’efecte de la dieta mediterrània tradicional amb el d’una intervenció intensiva basada en una dieta mediterrània baixa en calories, la promoció de l’activitat física i la teràpia conductual en la prevenció de malalties cardiovasculars associades a l’obesitat.

El projecte Predimed-Plus, en el qual participen vint-i-tres grups de recerca integrats en el Consorci de Recerca Biomèdica en Xarxa – Fisiopatologia de l’Obesitat i la Nutrició (CIBEROBN), farà un seguiment almenys durant sis anys de 6.000 pacients voluntaris de tot l’Estat que tenen entre 55 i 75 anys amb sobrepès, per estudiar, des d’una perspectiva multidisciplinària, noves solucions al sobrepès i l’obesitat, una epidèmia que ja afecta el seixanta per cent de la població adulta de l’Estat i que comporta un alt risc de patir malalties cardiovasculars i altres patologies relacionades.

En aquest marc, els investigadors de la UIB, de l’Hospital Universitari Son Llàtzer, de l’Hospital Universitari Son Espases, de l’Hospital de Manacor i de centres d’Atenció Primària de Mallorca, dirigits pel doctor Josep Antoni Tur Marí, catedràtic de Fisiologia de la UIB, s’encarreguen de fer el seguiment durant sis anys (de 2015 a 2020) dels tres-cents pacients voluntaris de Mallorca que participaran en aquest assaig clínic. 

Data de l'esdeveniment: 18/12/2017

Data de publicació: 15/12/2017