Escoltar

Acte d'agraïment del programa SOIB Jove - Qualificats

Els joves beneficiaris del programa SOIB Jove - Qualificats protagonitzaran un acte per donar a conèixer la seva experiència i la feina realitzada a la UIB. L’acte estarà presidit per la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el rector de la UIB, Llorenç Huguet 

Dia: dimecres, 21 de novembre de 2018
Hora: a les 13.30 hores
Lloc: Escola d’Hoteleria 

Oportunitat, experiència, preparació, futur..., són algunes de les paraules més repetides pel gairebé centenar de joves contractats a la UIB amb el programa SOIB Jove - Qualificats Sector Públic, finançat pel SOIB amb el cofinançament del Fons Social Europeu (FSE) i la Garantia Juvenil. Ells i elles protagonitzaran dimecres, 21 de novembre, un acte d’agraïment per la seva tasca i d’exposició de la seva feina, presidit per la presidenta del Govern, Francina Armengol, i el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet.

L’acte, presentat per dos joves beneficiaris del programa, Adrián García (IFISC, Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos) i Maria Isabel Montáñez (investigació psicosocial en treball, del Departament de Psicologia), té com a objectiu mostrar una part de la feina realitzada a la UIB, per la qual cosa es projectaran diferents vídeos en els quals els joves comenten la seva experiència en aquest programa, que acaba les pròximes setmanes.

Per donar veu al màxim nombre possible de beneficiaris, alguns dels joves explicaran en directe el que han estat per a ells aquests quinze mesos de feina. A més, hi ha haurà una petita exposició per mostrar algunes de les tasques que han dut a terme, amb un mateix fil conductor: donar a conèixer a la societat la recerca que es fa a la Universitat. A l’acte també hi assistiran la vicepresidenta i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, senyora Isabel Busquets; el conseller de Treball, Iago Negueruela; el conseller d’Educació, Martí March; i el director del SOIB, Llorenç Pou.

Amb motiu de l’inici del projecte, la UIB va posar en marxa un blog, <divulga.uib.cat>, amb l’objectiu de donar a conèixer la recerca que es fa a la Universitat de les Illes Balears a partir de l’experiència d’aquests joves contractats a través del programa. Al blog es poden trobar dos tipus d’articles: uns permeten conèixer els joves beneficiaris del programa, i als altres aquests mateixos joves expliquen la seva feina a la UIB. Tot per promoure la cultura de la innovació i per acostar la recerca de la UIB a la societat.

Els joves contractats a la UIB formen part de la convocatòria SOIB Jove - Qualificats Sector Públic 2017-18, que compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu (FSE) i la Garantia Juvenil. A la UIB, en el marc d’aquest programa, 74 joves qualificats s’han incorporat per un termini de quinze mesos a grups de recerca, per donar suport a la investigació que es fa a la Universitat i fer-ne divulgació. D’altra banda, vuit joves s’han incorporat a la Gerència de la UIB, i deu més a la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB). En total els joves beneficiats per la iniciativa han estat 92.

El programa es va posar en marxa l’any passat i és una iniciativa pionera a tot l’Estat. S’adreça a persones més joves de trenta anys amb estudis superiors i permet que, amb un contracte de quinze mesos a jornada completa, els joves tinguin experiència professional relacionada amb allò que han estudiat. L’objectiu és que els joves que es contractin millorin l'ocupabilitat en l'exercici pràctic dels coneixements adquirits en la seva formació i en les àrees del seu coneixement, i d'aquesta manera puguin millorar les possibilitats d'inserció posterior al mercat laboral. 

Notícies relacionades

Vídeos

Data de l'esdeveniment: 21/11/2018

Data de publicació: 19/11/2018