Escoltar

27.000 persones han assistit el curs acadèmic 2015-16 a les activitats organitzades pel Vicerectorat d'Alumnes, Titulats i Ocupabilitat i el POTU per conèixer la UIB

El Vicerectorat d’Alumnes, Titulats i Ocupabilitat de la UIB i la Conselleria d’Educació i Universitat, mitjançant el Programa d’orientació i transició a la Universitat (POTU), treballen conjuntament en el disseny i realització d’una sèrie d’activitats per facilitar als futurs alumnes de la Universitat la transició cap als estudis superiors, per donar suport a les famílies i per millorar la comunicació amb els centres educatius de les Illes Balears.

Totes aquestes activitats formen l’oferta unificada «Seràs UIB», un programa distribuït en tres apartats:

  • La UIB et visita. Els professors i el personal tècnic es desplacen als centres educatius per informar i orientar sobre els estudis superiors i facilitar el procés de transició a la Universitat. Així mateix, la UIB serà present en diferents fires d’ensenyament que s’organitzin en el marc de les Illes Balears.
  • Vine a la UIB. Obrim de pinte en ample la Universitat per donar a conèixer l’oferta dels estudis de grau, les instal·lacions…
  • Participa amb la UIB. Convocam proves, premis i concursos amb la finalitat de difondre la importància dels estudis superiors.

Durant el darrer curs acadèmic, 2015-16, varen participar en aquest programa més de 27.000 persones. Enguany es preveu que la xifra augmentarà, atès que s’han incorporat noves activitats.

Noves activitats per al curs 2016-17

Aquest curs acadèmic es posen en marxa noves activitats (xerrades, visites, tallers, cinema) organitzades per la Facultat d’Economia i Empresa, la Facultat de Turisme, la Facultat de Dret i l'Escola Politècnica Superior, per donar a conèixer els seus estudis entre els futurs estudiants de grau.

A més, s’inclouen activitats organitzades pel Consell Social de la UIB, la Residència d’Estudiants i les instal·lacions esportives CampusEsport, així com altres centres afins a la UIB, com és el cas de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, el centre adscrit Felipe Moreno o la unitat LADAT d'Animació i Tecnologies Audiovisuals.

També incorporam Destinació: UIB, una activitat en què els estudiants de 3r i 4t d’ESO passaran un matí pel campus o les seus universitàries per descobrir en primera persona què és la nostra universitat, i un seguit de tallers sobre optimització de competències.

Els més petits arriben a la UIB

També s’incorporen a aquesta oferta nombroses activitats destinades als estudiants de primària, per tal de motivar-los des de ben petits a seguir la formació acadèmica i transmetre’ls l’atractiu i la importància de formar-se i cursar estudis superiors. A més del concurs d’imatge Què és per a mi la UIB?, en què els alumnes faran un dibuix sobre el que representa per a ells la UIB, es col·labora amb l’Escola d’Hoteleria, perquè els escolars participin a L’Aventura dels Sentits, una activitat que promou actituds positives vers l’alimentació recuperant la gastronomia pròpia com a element cultural i saludable, tot considerant que la UIB treballa per millorar la salut de la comunitat universitària. Així mateix, l’Escola Politècnica Superior ha posat en marxa activitats com ara els tallers de programació en Scratch i la participació a la First Lego League, un repte en què els participants desenvoluparan un projecte científic i al mateix temps dissenyaran i programaran un robot.

A més, els més petits disposen d’un conjunt de recursos audiovisuals que poden trobar a la web i els permeten endinsar-se en el món universitari d’una manera divertida.

Activitats consolidades

Es mantenen dins la programació les xerrades que la UIB fa als centres educatius com també Els Dimarts a la UIB i les trobades i jornades de portes obertes al campus i les seus universitàries, perquè els estudiants d’ESO, batxillerat, CFGS i més grans de 25, 40 i 45 anys es puguin endinsar en el que serà la seva universitat.

Es consoliden també altres activitats, com les olimpíades per als estudiants de 2n de batxillerat, amb una nova Olimpíada d’Anglès, i les miniolimpíades per als alumnes de 3r i 4t d’ESO, ampliant l’oferta a les miniolimpíades d’Economia i Empresa, a més de les Proves Cangur, tot un referent en el món educatiu i que va aconseguir que l’any passat hi participassin més de 12.500 estudiants de primària i secundària de les Illes Balears.

Així mateix, i amb el suport de l’Obra Social Sa Nostra, es duen a terme els projectes Demolab, Demotec i Arqueòdrom, en què els estudiants de 3r i 4t d’ESO, batxillerat i CFGS realitzen experiències relacionades amb les ciències, la tecnologia i l’arqueologia. Aquestes activitats les dissenyen la Facultat de Ciències, l’Escola Politècnica Superior i la Facultat de Filosofia i Lletres de la UIB. El curs 2015-16 participaren en aquestes activitats 4.780 alumnes de les Illes Balears.

Una activitat que els darrers anys ha comptat amb una bona acollida ha estat el Campus Cientificotècnic d’Estiu, fet que ha dut a augmentar la seva oferta.

Una altra de les fites importants és la nova edició de la jornada Ciència per a Tothom 2017, programada per als dies 11, 12 i 13 de maig de 2017. A la darrera edició, més de 7.500 persones varen poder gaudir d’un programa molt variat i innovador de més de trenta activitats científiques relacionades amb la química, la física, la biologia, la geologia, la bioquímica, les matemàtiques, la informàtica i la tecnologia. Totes aquestes activitats varen ser possibles gràcies al patrocini i la col·laboració de diferents institucions com són la Direcció General d'Innovació i Recerca de la Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme, la Unió Europea i l’Obra Social la Caixa, juntament amb els Serveis Ferroviaris de Mallorca, TIRME, Palma Activa, Quely, l’Institut de la Joventut, el LADAT, el Consell d’Estudiants de la UIB i també IB3 Ràdio.  

Documents relacionats

Data de publicació: 11/10/2016