Setmana de Cultura Índia. Homenatge a Raimon Panikkar enceta a la UIB el cicle de divulgació Cultures del curs acadèmic 2010-2011

Dia: dilluns, 15 de novembre de 2010
Hora: 19.30 hores
Lloc: sala d’actes de Sa Riera,
c/ de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

El Servei d’Activitats Culturals (SAC) de la Universitat de les Illes Balears organitza la Setmana de Cultura Índia. Homenatge a Raimon Pannikar, del 15 al 19 de novembre de 2010. Inauguraran l’activitat el senyor Sunnet Metha, secretari de l’ambaixada de l’Índia a Espanya; el senyor Guillermo Rodríguez, director de la Casa de la India; el doctor Gonçal López Nadal, coordinador de l’activitat; la doctora Patrícia Trapero, vicerectora de Projecció Cultural de la UIB; i la doctora Montserrat Casas, rectora de la UIB. Tot seguit, la senyora Mònica de la Fuente oferirà un espectacle de dansa Bharata Natyam.

La dansa Bharata Natyam és una dansa sagrada originària dels temples del sud de l’Índia i una de les més antigues, que realitzaven les devadasis o ballarines com a part de la litúrgia. Aquesta tradició s’ha mantingut al llarg dels temps amb variacions i adaptacions a cada època.

El SAC organitza aquesta activitat cultural amb la intenció d’apropar a la ciutadania una mostra de la immensa diversitat i riquesa cultural que desprèn l’Índia.

Durant aquesta setmana es farà un cop d’ull a la riquesa artística del país asiàtic, mesclant dansa i literatura i combinant el cinema clàssic amb l’actual de Bollywood, però també es debatrà sobre l’estil de vida passat i futur. A més de la representació de la dansa sagrada Bharata Natyam, hi ha programades conferències a càrrec d’experts en l’Índia que parlaran sobre l’art i el mercat al cinema indi, el culte als temples i l’esdevenir del país com a potència econòmica i política al segle XXI.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 15/11/2010

Data de publicació: 12/11/2010