Presentació del llibre La Germania a Mallorca i la seva transcendència

L'obra recull les aportacions fetes en les jornades organitzades per la UIB amb motiu del 500è aniversari de la Germania (1521-1523), el conflicte social més important de la història de Mallorca 

Dia: dimecres, 22 de març de 2023
Hora: 19 hores
Lloc: sala d'actes de l’edifici Sa Riera, al carrer de Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma

El Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la Universitat de les Illes Balears va organitzar l’octubre de 2021 les jornades «La Germania a Mallorca i la seva transcendència» amb motiu de la commemoració del 500è aniversari de la Germania (1521-1523), el conflicte social més important de la història de Mallorca.

Durant les jornades es presentaren diverses ponències sobre aspectes com ara els precedents i els fonaments ideològics de la Germania; el context i els esdeveniments d’aquesta revolta; la repressió i els canvis socials i econòmics, i el tractament historiogràfic.

Aquestes aportacions s’han recollit en el volum La Germania a Mallorca i la seva transcendència, la coordinació i l’edició del qual ha anat a càrrec del doctor Antoni Mas i Forners, professor del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts. Les jornades i l’edició del llibre han estat finançades pel Consell de Mallorca.

La presentació del llibre es farà el dimecres, 22 de març, a les 19 hores, a l’edifici Sa Riera (Palma). Hi intervindran la vicerectora de Projecció Cultural i Universitat Oberta, doctora Magdalena Brotons; la vicepresidenta primera i consellera insular de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, senyora Isabel Busquets; el director del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts, doctor Miquel Àngel Capellà, i el doctor Antoni Mas i Forners, coordinador i editor de l’obra.

Notícies relacionades 

Data de l'esdeveniment: 22/03/2023

Data de publicació: 20/03/2023