La UIB lamenta la mort del professor Jocelyn N. Hillgarth (Londres, 1929) historiador, medievalista i lul·lista

L'any 2008 va fer donació del seu fons bibliogràfic lul·lià a la Biblioteca de la UIB. Aquell mateix any la institució li va concedir la Medalla Ramon Llull

La Universitat de les Illes Balears lamenta el traspàs del senyor Jocelyn N. Hillgarth (Londres 1929). L’any 2008 el senyor J. N. Hillgarth va fer donació a la Universitat de les Illes Balears de la biblioteca que posseïa sobre Ramon Llull i la història de les Illes Balears. L'acte de donació es va segellar amb un conveni de col·laboració.

Aquesta donació, gestionada conjuntament pel Servei de Biblioteca i Documentació i per la Càtedra Ramon Llull de la UIB, va suposar una aportació de primera magnitud al fons lul·lià i lul·lístic iniciat des de la Càtedra Ramon Llull. La voluminosa Biblioteca Hillgarth (prop de 250 exemplars) aplega un bon conjunt d'estudis sobre l'obra de Ramon Llull i el lul·lisme, a més d'un nombre elevat de treballs sobre història de les Balears, especialment de l'època medieval. Per aquest motiu, la UIB es va convertir en un centre bibliogràfic de referència sobre temes lul·lians.

Notícia relacionada

Data de publicació: 15/04/2020