Escoltar

El senyor J. N. Hillgarth dóna la seva biblioteca lul·liana i d'història de les Illes Balears a la UIB

El senyor J. N. Hillgarth ha donat a la Universitat de les Illes Balears la biblioteca que posseeix sobre Ramon Llull i la història de les Illes Balears.

L'acte de donació s'ha segellat amb un conveni de col·laboració signat entre el senyor J. N. Hillgarth i la doctora Montserrat Casas, Rectora de la UIB.

La donació es fa amb la finalitat que la Universitat de les Illes Balears en disposi perquè els estudiosos de la nostra comunitat puguin utilitzar-la. Per desig exprés del senyor J. N. Hillgarth, cap dels documents que conformen el fons Biblioteca Hillgarth sobre Ramon Llull i Història de les Illes Balears no pot sortir de la biblioteca de la Universitat de les Illes Balears i, per tant, seran exclosos de préstec.

El Servei de Biblioteca i Documentació de la UIB catalogarà les obres i les ubicarà a l'espai adequat.

Aquesta donació, gestionada conjuntament pel Servei de Biblioteca i Documentació i per la Càtedra Ramon Llull de la UIB, suposa una aportació de primera magnitud al fons lul·lià i lul·lístic iniciat des de la Càtedra Ramon Llull. La voluminosa Biblioteca Hillgarth (prop de 250 exemplars) aplega un bon conjunt d'estudis sobre l'obra de Ramon Llull i el lul·lisme, a més d'un nombre elevat de treballs sobre història de les Balears, especialment de l'època medieval. Per aquest motiu, amb la donació present la UIB es converteix en un nou centre bibliogràfic de referència quant a temes lul·lians.

Data de publicació: 22/02/2008