Dues alumnes de la UIB, guardonades amb una beca predoctoral de la Junta de les Balears de l'AECC

Beatriz Almarán i Lucía Ferro són estudiants de doctorat del grup de recerca en Biologia Cel·lular del Càncer i rebran una ajuda de 20.000 euros anuals durant tres anys per dur a terme els seus estudis 

Les estudiants de doctorat del grup de recerca en Biologia Cel·lular del Càncer (UIB-IdISBa), Beatriz Almarán i Lucía Ferro, han obtingut una beca predoctoral cada una de la Junta de Balears de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC). L’ajuda està dotada amb 20.000 euros anuals i té una durada de tres anys, prorrogables a quatre. El guardó també inclou un ajut addicional per a despeses de laboratori durant els dos primers anys.

Aquestes beques són fruit de la primera convocatòria d'ajuts predoctorals en oncologia de la Junta de Balears de l'AECC, i s'han sotmès a un procés d'avaluació científica per part de l'Agència Nacional d'Avaluació i Prospectiva (ANEP).

El projecte de tesi de Beatriz Almarán es titula Role of Rho GTPase signaling in the regulation of Glioma Stem Cell motility and invasion, i el dirigeix el doctor Príam de Villalonga, professor contractat doctor del Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut i investigador principal del grup de recerca en Biologia Cel·lular del Càncer. El projecte de tesi de Lucía Ferro es titula Potencial coadyuvante de fenotiazinas antipsicóticas en Glioblastoma: papel de FOXO3a, i el dirigeix la doctora Sílvia Fernández, professora titular d'Universitat del Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut i investigadora del grup de recerca en Biologia Cel·lular del Càncer. Tots dos projectes estan vinculats a l'activitat investigadora que du a terme el grup de recerca en Biologia Cel·lular del Càncer.

Cal destacar que Beatriz Almarán ja fou guardonada recentment per la UIB i l'AECC pel Treball Final de Máster en la segona edició del Premi Balears contra el Càncer, i que Lucía Ferro també fou premiada pel seu Treball Final de Grau en la primera edició. La convocatòria d’aquestes distincions s’emmarca en un ampli acord de col·laboració entre la UIB i l’AECC.

El lliurament de les beques ha tingut lloc en el marc de la sessió inaugural del curs acadèmic 2019 de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears. En aquest mateix acte, la doctora M. Pilar Roca, catedràtica d'universitat del Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut, ha estat l'encarregada d'impartir la lliçó inaugural, amb el títol La sinergia entre la medicina i la bioquímica i biologia molecular.

Notícies relacionades

Data de publicació: 25/01/2019