Ciberseguretat per a adolescents i joves

Més de 1.200 alumnes de sisè de primària i de primer i segon d’ESO participen en una xerrada de la UIB sobre recursos i bones pràctiques en l’ús de les noves tecnologies de la informació 

La Universitat de les Illes Balears organitza la xerrada «Ciberseguretat per a adolescents i joves. Recursos i bones pràctiques» que es farà el dijous, 16 de febrer, a les 11.30 hores, a la sala d'actes de l'edifici Guillem Cifre de Colonya del campus de la UIB. 

S’hi han inscrit 18 centres educatius de les Illes Balears, amb 1.284 alumnes inscrits de sisè de primària i de primer i segon d’ESO. D’aquests, 230 hi assistiran de manera presencial i els altres 1.054 hi assistiran de manera virtual des dels centres educatius.

L’objectiu d’aquesta xerrada és formar els adolescents i joves en el concepte de ciberseguretat com a factor de protecció mentre fan servir les noves tecnologies, i ajudar-los a identificar les amenaces que empren els ciberdelinqüents per captar informació personal i fer-ne un mal ús.

Així, es vol millorar la seva capacitat i habilitat en l’ús de les noves tecnologies de la informació; explicar-los exemples de bones pràctiques i consells per crear contrasenyes més segures per protegir-se dels atacs dels ciberdelinqüents amb virus, enganys i codis maliciosos. En definitiva, es pretén oferir recursos útils a l’hora d’emprar internet amb seguretat: accedir a les xarxes socials (Instagram, TikTok, Twitter…), fer servir el correu electrònic, connectar-se a la Wi-Fi, etc.

Impartiran la xerrada el doctor Llorenç Huguet, catedràtic de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial i director de la Unitat d’Innovació Tecnològica en Ciberseguretat de la UIB, i M. Isabel Barceló Villanueva, de l’equip de resposta a incidents de seguretat de la UIB i  secretària de la Unitat d’Innovació Tecnològica en Ciberseguretat de la UIB.

Aquesta xerrada està inclosa en el conveni de col·laboració de l'INCIBE i la UIB per promocionar la cultura de la ciberseguretat i en les activitats Seràs UIB, de l'Oficina per al Programa d’orientació i transició a la Universitat (PortUIB). 

Data de l'esdeveniment: 16/02/2023

Data de publicació: 15/02/2023