L'INCIBE i la UIB signen un conveni de col·laboració per promocionar la cultura de la ciberseguretat

Se celebrarà una edició de CyberCamp, que tindrà diferents tallers, xerrades i competicions 

Félix Barrio, director general de l'Institut Nacional de Ciberseguretat d'Espanya (INCIBE), entitat dependent del Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, a través de la Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial; i Jaume Carot, Rector de la Universitat de les Illes Balears, han signat un conveni de col·laboració per promocionar la cultura de la ciberseguretat. Mitjançant aquest acord, se celebrarà CyberCamp-UIB a través de l'organització de diferents esdeveniments i activitats a Espanya, en el marc dels fons del Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançats per la Unió Europea (Next Generation). L'acte ha comptat amb la presència de Francina Armengol, presidenta del Govern de les Illes Balears.

Per a això, durant el 2023 i fins al 2025, s'impulsarà el desenvolupament del coneixement i les capacitats de les persones i organitzacions en l'àmbit de la ciberseguretat. Tot això es farà amb diferents cursos, tallers, seminaris, conferències i competicions relacionades amb aquesta temàtica, amb l'objectiu d'animar els assistents (públic generalista i estudiants) perquè millorin les seves capacitats en seguretat digital, desenvolupin la seva carrera professional o la reorientin a aquest sector, a més de conèixer de primera mà les grans oportunitats d'ocupabilitat què ofereix i millorar les seves capacitats en seguretat digital.

Les activitats també tindran com a objectiu impulsar la captació del talent en ciberseguretat, a causa de l'escassetat de professionals que hi ha en el sector a escala mundial. L'anàlisi de les taxonomies de perfils professionals més demandats, duta a terme com a part de l’Anàlisi i Diagnòstic del Talent en Ciberseguretat a Espanya, elaborat recentment per l’INCIBE, evidencia la necessitat de cobrir més de 83.000 llocs de treball en ciberseguretat abans de 2024.

Després de la signatura del conveni ha tingut lloc la taula rodona «Ciberseguretat i ciutadania», en la qual han participat Félix Barrio, director general de l’INCIBE; Ramon Roca, director general de Modernització i Administració Digital del Govern de les Illes Balears; Simón Sánchez, inspector del Grup de Delinqüència Econòmica i Financera i de Delictes Tecnològics de la Prefectura Superior de la Policia Nacional de les Illes Balears, i Lorenza Carrasco, vicerectora d'Innovació i Transformació Digital de la UIB.

Sobre CyberCamp

CyberCamp és l'esdeveniment de referència per al desenvolupament de la ciberseguretat i la confiança digital de la ciutadania i les entitats, creat per l’INCIBE. Des de 2014, s'ha consolidat com una iniciativa gratuïta per a tots els públics que ha promogut la cultura de la ciberseguretat a través de diferents trobades. En aquesta nova etapa que comença, amb els esdeveniments celebrats a la UC3M i la ULPGC, CyberCamp manté la seva essència participativa i aposta per la promoció de la cultura de la ciberseguretat i l'augment de les capacitats de les persones i les organitzacions en aquest sector.

Què és l’INCIBE 

L'Institut Nacional de Ciberseguretat és una entitat dependent del Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, a través de la Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, consolidat com a entitat de referència per al desenvolupament de la ciberseguretat i de la confiança digital dels ciutadans i les empreses. A més, és un motor de transformació social i oportunitat per a la innovació que fomenta l’R+D i el talent. 

Data de publicació: 12/12/2022