Reunió entre Educació i UIB per acordar una posició comuna sobre les PBAU

Demà dimecres tindrà lloc la Conferència Sectorial d’Educació amb totes les comunitats autònomes i el Ministeri

El Govern i la UIB es decanten per ajornar-les, tot respectant el districte únic i perjudicar tan poc com sigui possible l’alumnat

El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, i el Rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, s’han reunit avui a través de videoconferència per acordar una posició comuna sobre les Proves de Batxillerat d’Accés a la Universitat (PBAU). 

A la reunió hi han participat, per part del Govern, la secretària autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret; el director general de Política Universitària i Recerca, Josep Lluís Pons, i el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante. I, per part de la UIB, la vicerectora d’Estudiants, doctora Rosa Isabel Rodríguez; el vicerector de Docència, doctor Joan Frau, i el director del Secretariat Tècnic d’Accés a la Universitat, doctor Joan Antoni Mesquida.

Tant el Govern com la UIB estan d’acord que és convenient deixar per a més endavant les PBAU a causa de la situació de l’estat d’alarma i que, en aquest cas, cal situar per sobre de tot els estudiants de segon de batxillerat que s’han de presentar a les proves perquè en resultin tan poc perjudicats com sigui possible. A més, ambdues institucions consideren que aquest ajornament no ha d’implicar en cap cas modificar el districte únic.  

El conseller Martí March ha destacat que aquest posicionament és compartit amb la majoria de les comunitats autònomes espanyoles i que «evitar les injustícies i intentar que la situació sigui el més equitativa possible per a l’alumnat ha de ser el nostre objectiu».

Per part seva, el Rector Llorenç Huguet ha manifestat que «és molt important estar coordinats en aquesta matèria en uns moments tan complicats». A més, ha remarcat el fet «que haver de modificar les proves no ha de suposar un motiu per rompre el districte únic».

Aquesta posició serà la que defensarà el conseller d’Educació, Universitat i Recerca a la reunió de la Conferència Sectorial d’Educació prevista per a demà dimecres amb el Ministeri i totes les altres comunitats autònomes.

Data de publicació: 24/03/2020