Mor Josep Palau i Fabre, doctor honoris causa per la UIB

«Els meus enemics haurien d'estar contents i proclamar, amb mi, que si no he comès tal crim és perquè he escrit tal obra; que si no he estat un assassí, un demagog o un incendiari - ha anat d'un pèl - és perquè sóc poeta, dramaturg i assagista. Aquesta concomitància amb l'acció és, als meus propis ulls, el que confereix a la meva obra la seva autenticitat

«Autoretrat». Grifeu, 12 d'abril de 1974.

Quaderns de l'Alquimista, Barcelona: Proa, 1997.

Josep Palau i Fabre ha mort aquest dissabte. Té la Creu de Sant Jordi, va ser reconegut amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes l'any 1999, i el 24 de febrer de 2005 la UIB l'investí doctor honoris causa.

La proposta del nomenament partí de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UIB: «Josep Palau i Fabre és un dels escriptors més complets de les lletres catalanes. Home de cultura vastíssima i de coneixences cabdals com García Lorca, Octavio Paz, Antonin Artaud o Pau Casals, la seva obra poètica ha tingut “una influència molt gran en la poesia posterior” per la qual cosa se'l pot considerar “un dels màxims poetes catalans”. La memòria adjunta a la proposta del nomenament com a doctor honoris causa també destaca el reeiximent de Palau i Fabre en les seves facetes com a autor teatral, narrador i assagista».

El doctor Antoni Artigues, professor de Filologia Catalana de la UIB, i la doctora Catalina Cantarellas, catedràtica d'Història de l'Art, apadrinaren el doctorand.

Altres enllaços

http://www.mallorcaweb.com/mag-teatre/palau/index.html
http://www.uoc.edu/lletra/noms/jpalauifabre/index.html

Documents relacionats

Data de publicació: 25/02/2008