L'exposició "Made in Balears. Fotògrafs internacionals a les Illes Balears" arriba a París

La mostra organitzada per un equip d’investigadors del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts s’exposa al Centre d’Estudis Catalans de la Universitat de la Sorbona 

L’exposició Made in Balears. Fotògrafs internacionals a les Illes Balears s’exposa al Centre d’Estudis Catalans de la Universitat de la Sorbona.  El projecte consisteix en una selecció de 38 imatges de fotògrafs de projecció internacional que feren fotografies de les Balears entre 1913 i 1971. Es tracta de còpies modernes digitals a partir de negatius i positius d'època.

El projecte Made in Balears fa part del projecte de recerca La construcció d'una imatge turística a través de la fotografia. El cas de les Balears. Les Illes Balears varen ser i són un lloc de visita d'artistes plàstics, molts d'ells fotògrafs de projecció internacional, atrets per motivacions diverses i especialment pel seu desenvolupament turístic, ja sigui entès com a factor de certa modernitat (des del turisme inicial de finals del segle XIX fins a l'inici de la Guerra Civil) o com a fenomen de masses (des de la dècada de 1950 fins a l'actualitat).

Els fotògrafs varen viatjar a les Illes per complir treballs per encàrrec de premsa i editorials, per a producció pròpia, per lleure i esplai, o fugint de la greu situació de crisi econòmica de l'Europa d'entreguerres i de la persecució ideològica al seu país d'origen o d'acolliment.

Elaboraran i difondran una obra que és opinió i interpretació de la manera com s'entenia, en funció del context històric, la relació de les Illes amb el turisme i com percebien la seva connexió amb el territori visitat.

Aquesta mostra està dedicada a la memòria del fotògraf Toni Catany.

Investigadors del projecte: Catalina Aguiló Ribas (UIB), Maria-Josep Mulet Gutiérrez (UIB), Xavier Rossell Potau (Museu d’Art Contemporani de Barcelona, MACBA) i Jacques Terrasa (Universitat de la Sorbona, París IV, França). Coordinació tècnica: Maria Sebastián Sebastián. Disseny: Mont Marsà.

Notícies relacionades

Documents relacionats

Data de publicació: 06/11/2014