El director de cinema Jordi Cadena presenta el seu film "Elisa K" al cicle Cinema d'Autor a l'Augusta, de la UIB

Roda informativa
Dia:
dijous, 23 de febrer de 2012
Hora:
11 hores
Lloc:
Cinema Augusta,
avinguda
de Joan March, 2, Palma

Projecció cinematogràfica
Dia:
dijous, 23 de febrer de 2012
Hora:
20.30 hores
Lloc:
Cinema Augusta,
avinguda
de Joan March, 2, Palma

El director de cinema Jordi Cadena presentarà i comentarà als mitjans de comunicació el seu film Elisa K (2010), dirigit conjuntament amb Judith Colell, que es projectarà en el cicle Cinema d'Autor a l'Augusta, organitzat pel Servei d'Activitats Culturals de la UIB amb la col·laboració de l'Obra Social de la Caixa. També hi assistiran el senyor Xavier Picó, representant de la Caixa, i la doctora Patrícia Trapero, vicerectora de Projecció Universitària de la UIB.

Jordi Cadena va estudiar Dret i Periodisme. Amb una beca de la Fundació Castellblanch va fer pràctiques de direcció a Varsòvia. Ha publicat articles a Fotogramas, Dirigido por..., Flash Foto, Ajoblanco, etc. Ha estat vicepresident del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya i ha impartit classes a la Facultat de Ciències de la Informació, al Centre d'Estudis Cinematogràfics de Catalunya, a l'Escola Superior de Cinema de Catalunya i a la Universitat de Girona. Actualment és professor de Guió i Direcció a la Universitat Pompeu Fabra i a l'Institut Politècnic Sant Ignasi.

Jordi Cadena ha dirigit diversos films com La senyora, Els papers dAspern, És quan dormo que hi veig clar, alguns dels títols més destacats del cinema català de les dècades dels 70-90. Va tornar al cinema amb Els passos perduts i Elisa K, dirigit conjuntament amb Judith Colell, després d’un temps en què s’ha dedicat principalment a la docència. Elisa K va guanyar el premi especial del jurat de Sant Sebastià 2010 i el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat 2011, entre d'altres.

Documents relacionats

Data de l'esdeveniment: 23/02/2012

Data de publicació: 22/02/2012