Educació i UIB acorden convocar les proves ordinàries de les PBAU per als dies 7, 8 i 9 de juliol

El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, i el Rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, s’han reunit avui per videoconferència per decidir el calendari de les Proves de Batxillerat d’Accés a la Universitat (PBAU). Ambdues institucions han decidit que la convocatòria ordinària serà els dies 7, 8 i 9 de juliol. També han acordat suspendre per a aquest curs les proves d'admissió als graus d'Educació Infantil i d'Educació Primària, unes proves que avaluen el nivell de competències comunicatives, de raonament crític i logicomatemàtiques dels aspirants a mestre.

Han participat en la reunió, per part del Govern, la secretària autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret; el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante; el director general de Política Universitària i Recerca, Josep Lluís Pons, i l’assessor del Servei d’Ordenació Educativa de la Conselleria, Gabriel Colom.

Per part de la UIB, hi han estat presents la vicerectora d’Estudiants, Rosa Isabel Rodríguez; el vicerector de Docència, Joan Frau, i el director del Secretariat Tècnic d’Accés a la Universitat, Joan Antoni Mesquida.

Aquest acord l’han pres l’endemà que la Conferència Sectorial d’Educació acordàs ajornar les Proves de Batxillerat d’Accés a la Universitat a tot l’Estat i oferís a les comunitats autònomes el termini entre el 22 de juny i el 10 de juliol per a la seva convocatòria ordinària i establís que l’extraordinària hauria de ser abans del dia 10 de setembre.

El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, ha remarcat que era molt important arribar a un acord aviat, ja que ara és moment d’esclarir incerteses als professors i alumnes de segon de batxillerat, que s’han de presentar a les proves, de manera que en resultin tan poc perjudicats com sigui possible.

Per part seva, Llorenç Huguet ha manifestat que la convocatòria d’aquestes proves complirà en tot moment la normativa de seguretat per fer front a la COVID-19 prevista per a actes multitudinaris de més de mil persones. 

Notícies relacionades

Data de publicació: 26/03/2020