Activitats relacionades amb el Dia Mundial de l'Educació Ambiental

El 26 de gener és el Dia Mundial de l'Educació Ambiental. L’educació ambiental és un corrent internacional de pensament i d’acció. La seva meta és procurar canvis individuals i socials que provoquin la millora ambiental i un desenvolupament sostenible. 

Aquest dia...

1. El Vicerectorat de Campus, Cooperació i Universitat Saludable reprèn la campanya Els Caps de Setmana... Desconnecta't de la UIB!, la finalitat de la qual és que tots els integrants de la comunitat universitària desconnectem els aparells elèctrics quan no siguin necessaris. L’objectiu és doble: la conscienciació sobre la importància del medi ambient, i l'estalvi econòmic.

2. Perquè conegueu els peixos que des de sempre han estat part de la cuina i la cultura de les illes Balears, us oferim l’exposició itinerant Peixos populars del nostre mercat, cedida per la Direcció General d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears. Es podrà visitar del 25 de gener al 2 de febrer al hall de l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos.

El peix és una magnífica font nutricional i un aliment molt saludable. El seu contingut en proteïnes és alt (d'un 15 a un 23 per cent). Els greixos dels peixos són insaturats, això significa que lubriquen i netegen les venes. Els àcids grassos Omega-3, presents al peix blau, ens ajuden a regular els nivells de colesterol. També aporten nombrosos minerals, sobretot fòsfor, que ajuda el cervell a estar més actiu, afavoreix la concentració i l'atenció, a més de les vitamines A i D, i la B12, present al peix blau.

3. Us recordam la frase de M. K. Gandhi: «Cal viure senzillament per tal que els altres puguin, senzillament, viure», perquè reflexionem i obrem en conseqüència.

Més informació a:

Data de publicació: 22/01/2016