Escoltar

XXVIII Olimpíada de Química a la UIB

123 alumnes de batxillerat participen en les proves al campus de la UIB i a les seus universitàries de Menorca i d’Eivissa i Formentera

Dia: dilluns, 23 de febrer de 2015
Hora: 9.15 hores
Lloc:

  • Mallorca: aula 1, edifici Mateu Orfila i Rotger, campus universitari, Palma
  • Menorca: Seu de Menorca. Can Salort, c/ de Santa Rita, 11, Alaior
  • Eivissa: Seu d’Eivissa i Formentera. Antic edifici de la Comandància, c/ del Calvari, 1, Eivissa

Tindrà lloc la XXVIII Olimpíada de Química a la UIB, amb la participació de 123 alumnes de batxillerat (97 de Mallorca, 9 de Menorca, 17 d'Eivissa), matriculats en 36 centres de les Illes Balears.

L'Olimpíada de Química és un concurs adreçat a alumnes matriculats al segon curs de batxillerat que cursen l'assignatura Química en centres públics, concertats o privats de les Illes Balears.

Els tres primers classificats de la fase autonòmica podran concórrer a la fase nacional, que se celebrarà a València el mes d’abril de 2015. En l'Olimpíada Nacional se seleccionaran els quatre representants que podran participar a l'Olimpíada Internacional, que tindrà lloc al mes de juliol a l’Azerbaidjan. També podran participar en la fase iberoamericana a Teresina (Brasil) el mes de setembre de 2015.

Els tres primers classificats individuals tindran matrícula gratuïta l’any acadèmic 2015-16 en qualsevol titulació impartida a la UIB, i un premi valorat en 250, 200 i 150 euros, respectivament. El primer classificat, amb matrícula a la UIB, també podrà gaudir d’un mes gratuït a la residència universitària de la UIB. També es lliuraran diplomes acreditatius de tres accèssits, un per cada illa. Els tres centres guanyadors rebran com a premi material de laboratori ofert per les empreses col·laboradores.

Donaran la benvinguda als participants la vicerectora d’Alumnes, Titulats i Ocupabilitat, doctora Margalida Payeras; el degà de la Facultat de Ciències,  doctor Antoni Amengual; el cap d’estudis de Química, doctor Àngel García; i el president de l’Associació de Químics de les Illes Balears i coordinador de la prova, doctor Joan Frau.

La XXVIII Olimpíada de Química l’organitzen l’Associació de Químics de les Illes Balears, el Departament de Química de la UIB i el Col·legi Oficial de Químics de les Illes Balears. Compta amb el suport del Vicerectorat d’Alumnes, Titulats i Ocupabilitat de la UIB, la Direcció General d’Ordenació, Innovació i Formació Professional i Sa Nostra. També hi col·laboren les empreses Anorsa, Biolínea, Fisher Scientific, QuirogaLab, Santillana - Illes Balears, i Scharlab.

Notícia relacionada

Data de l'esdeveniment: 23/02/2015

Data de publicació: 20/02/2015