Escoltar

Vine en metro amb la targeta ciutadana de Palma

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i el batlle de Palma, Antoni Noguera, han presentat avui al vestíbul de l’estació de metro de la Universitat de les Illes Balears la primera fase de la integració tarifària entre l’autobús urbà de Palma i el metro. A partir d’ara, totes les persones que tinguin la targeta ciutadana podran agafar el metro directament o baixar d’un bus de l’EMT i fer el transbord a la línia 1 del metro (Palma-UIB) sense cost addicional. El rector de la UIB, Llorenç Huguet, ha donat la benvinguda a una iniciativa que beneficia especialment la comunitat universitària: estudiants, professorat i personal d’administració i serveis de la UIB, que tindran més facilitats per accedir en transport públic al campus.

La targeta ciutadana funcionarà de la mateixa manera que a la xarxa EMT i, per tant, els descomptes seran segons els mateixos perfils d’usuari. Així, quan s’utilitzi com a targeta moneder, el descompte que s’aplicarà del bitllet senzill dependrà del perfil de l’usuari (resident, no resident, menor 5-14 anys, menor 15-16 anys, estudiant, família nombrosa, carnet verd, carnet gran A, carnet gran B). Pel que fa als abonaments, només seran vàlids dos tipus, els de viatges il·limitats durant trenta dies per a resident i per a estudiant i universitari.

L’usuari té un transbordament gratuït entre el bus EMT i el metro, sempre que es faci dins els 90 minuts següents a la primera validació de la targeta. En general, els usuaris principals són totes les persones que estudien, treballen o viuen en una de les zones que entren dins el recorregut de la línia de metro (Jacint Verdaguer - Son Costa - Son Fuster - polígon de Son Castelló - Son Sardina - UIB) i que ja tenen la targeta ciutadana.

L’ús de la targeta ciutadana al metro representa la primera passa de la integració tarifària entre les dues xarxes de transport públic de Mallorca, l’EMT i el TIB (bus interurbà, tren i metro). L'objectiu de la integració és facilitar la possibilitat d'intercanviar el mode de transport emprant les targetes actuals, la ciutadana i la intermodal.

Aquesta integració tarifària ha estat possible gràcies a la feina conjunta entre el Govern i l’Ajuntament de Palma. Durant el 2019 està previst dur a terme la segona fase de la integració tarifària perquè les persones de Mallorca que utilitzen el TIB (metro, bus interurbà o tren) també puguin utilitzar els busos de l’EMT amb la seva targeta.

A l’acte hi han assistit també el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons; el director general de Mobilitat, Jaume Mateu; el batlle de Palma, Antoni Noguera; el regidor de Mobilitat, Joan Ferrer; la directora de Mobilitat, Patricia López; i els gerents del Consorci de Transports de Mallorca, SFM i l’EMT, Maarten van Bemmelen, Mateu Capellà i Mateu Marcús.

Data de publicació: 21/09/2018