Escoltar

Una investigació de la UIB obre les portes a incrementar la productivitat dels cultius agrícoles mitjançant la biotecnologia

Un investigador de la Universitat de les Illes Balears ha publicat recentment un article a la prestigiosa revista Proceedings of the National Academy of Sciences, dels Estats Units, en el qual es posen les bases per incrementar la productivitat dels cultius. En aquest estudi, que ha estat finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació, hi va participar el doctor Jeroni Galmés, investigador del grup de recerca en Biologia de les Plantes en Condicions Mediterrànies de la UIB, que dirigeix el doctor Hipólito Medrano. La recerca del doctor Galmés es va dur a terme a Canberra, en col·laboració amb els investigadors de la Universitat Nacional d’Austràlia Spencer M. Whitney, Robert E. Sharwood, Douglas Orr, Sarah J. White i Hernan Alonso.

La investigació s'inscriu en el projecte de recerca «Millora de l’eficiència fotosintètica mitjançant l’exploració de la variabilitat natural en Rubisco», finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació. a publicació revela algunes modificacions genètiques que podrien millorar la resposta dels cultius a l’augment de la temperatura i a la disminució de la precipitació, i reduir d’aquesta manera els impactes negatius que el canvi climàtic tindria sobre l’agricultura.

Documents relacionats

Data de publicació: 18/10/2011