Escoltar

Un hospital d'ossos de peluix per acostar las professions sanitàries als més petits

180 infants d’entre quatre i cinc anys de Mallorca es converteixen en professionals de les ciències de la salut

Dies: del dilluns 5 de març al dijous 8 de març de 2018
Hora: primera sessió: de 10 a 11.30 hores; segona sessió: de 12 a 13.30 hores
Lloc: Facultat de Medicina de la UIB, Hospital Universitari Son Espases, Palma. 

Prop de 180 alumnes de quatre i cinc anys participen entre el 5 i el 8 de març en l’activitat Hospital d’Ossos de Peluix (HOP), realitzada a la Facultat de Medicina de la UIB. Aquesta iniciativa està promoguda per l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut de les Illes Balears (AECS), formada per estudiants de Psicologia, Infermeria, Fisioteràpia i Medicina de la UIB, en el marc del programa La Universitat dels nins i de les nines del Programa d’Orientació i Transició la Universitat (PORT-UIB).

El HOP 2018 consisteix a muntar un petit hospital on els nins i les nines poden jugar, entendre i aprendre el funcionament i les cures que reben dels professionals de salut. Mitjançant jocs participatius i divertits, s’intenta conscienciar els nins i les nines que els hospitals, el personal sanitari i la feina que desenvolupen, no fan por. Les escoles participants són els col·legis Gabriel Janer Manila de Palma, Ses Rotes Velles de Calvià, Felip Bauçà de Palma i Gabriel Comas i Ribas d’Esporles.

Durant els dies indicats una de les aules de la Facultat de Medicina es divideix en els ambients següents:

— Sala d'espera: s’explica amb dibuixos i jocs informació bàsica com la importància de la higiene, la nutrició saludable i l’exercici físic

— Sala d'operacions: s’intenta llevar la por de les xeringues, els embenats, el fonendoscopi i tots els procediments que s’efectuen en una consulta mèdica. S’expliquen els òrgans i quina funció fan. Juntament amb això, es realitza un transplantament de cor a un osset de peluix.

— Urgències: se simula un diagnòstic a l’osset de peluix, es fa una radiografia fictícia i el tractament pertinent. 

Cal destacar que amb aquesta activitat s’intenta promoure des de la infantesa la importància d'un estil de vida saludable, amb una dieta equilibrada i exercici físic.

Notícia relacionada 

Data de publicació: 05/03/2018