Escoltar

Un 20 per cent dels turistes que arriben a Mallorca s'allotgen en apartaments no regulats

Economistes i juristes de la UIB, la Universitat d'Almeria, la UNED i la Universitat Europea de Madrid plantegen fórmules perquè s'acabin els conflictes de competència i protecció del consumidor que genera el turisme residencial

Gairebé un de cada quatre turistes que arriben a Mallorca s'allotja en habitatges que es troben al marge dels circuits convencionals, és a dir, fora dels hotels i complexos d'apartaments registrats com a turístics. L'anomenat "turisme residencial" representa, doncs, una borsa de negoci important, però, de manera simultània, ha generat conflictes des del punt de vista de la competència i de la protecció del consumidor. Economistes i juristes de la UIB, la Universitat d'Almeria, la UNED i la Universitat Europea de Madrid treballen conjuntament en un projecte de recerca l'objectiu principal del qual és aportar les bases legals per sotmetre el turisme residencial a la normativa turística i de consum.

El projecte, intitulat “Turisme residencial. Aspectes econòmics i jurídics”, és finançat pel Programa nacional de ciències socials, econòmiques i jurídiques del Ministeri d'Educació i Ciència. Sota la direcció del doctor Pedro A. Munar, professor titular de Dret Civil de la UIB, pretén determinar la importància del sector del turisme residencial des d'un punt de vista econòmic i, sobretot, resoldre el problema jurídic que planteja.

Aquest reportatge ha estat finançat per la Direcció General de Recerca, Desenvolupament Tecnològic i Innovació de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació del Govern de les Illes Balears.

Documents relacionats

Data de publicació: 19/03/2008