Escoltar

Tens 60 segons per a la ciència?

Els investigadors de la Unitat de Gràfics i Visió per Ordinador i Intel·ligència Artificial demanen la col·laboració ciutadana amb l’objectiu d’agilitzar la diagnosi de malalties cutànies 

Un equip d’investigadors de la Unitat de Gràfics i Visió per Ordinador i Intel·ligència Artificial (UGiVIA) de la Universitat de les Illes Balears treballa en el projecte Human Image Analysis (Humania), que té com a objectiu ajudar a la classificació automàtica del tipus de pell d’una persona a través de mètodes d’intel·ligència artificial per agilitzar el procés de diagnosi de diferents malalties cutànies.

Els investigadors de la UIB demanen la col·laboració ciutadana per agrupar milers de fotografies de persones d’acord amb l’escala Fitzpatrick de classificació de la pell humana segons la resposta als raigs ultraviolats. Aquesta escala classifica la pell en sis categories segons la manera com respon al sol i al bronzejat. A través del web del projecte, els participants simplement hauran d’identificar a quina categoria pertanyen les persones que els apareixeran en diferents fotografies. D’aquesta manera, dedicant un minut del seu temps i només amb uns clics, els participants podran ajudar a fer avançar la recerca dels investigadors de la UIB.

Els investigadors que participen en aquest projecte són Joan Bonnín Hernández, Gabriel Moyà-Alcover i Antoni Jaume-i-Capó. 

Data de publicació: 04/05/2016